Hemligheten: Träna mindre

HOCKEY

Djurgården vinner igen.

Tacka kortare träningar och ett defensivare spel för det.

– Vi är bättre på att vända spelet nu, säger Jimmie Ölvestad.

3–2 mot Frölunda och andra raka segern för Djurgården. Nu är laget med i kampen om en slutspelsplats igen. För Djurgården var poängen livsviktiga och efter säsongen kan det vara skillnaden mellan kvalserien och räddad elitserieplats.

Djurgården har i det tysta genomfört en rad förändringar.

Nu har det gett resultat.

Bland annat har sportchefen Johan Garpenlöv en viktigare roll i laget. Han ser matcherna från läktarplats och hjälper tränarduon Hans Särkijärvi och Charles Berglund med analys från matcherna.

Lägg därtill kortare och inte lika energikrävande träningar.

Sedan har tränarna ändrat lagets styrspel.

– Vi har gjort några smågrejer som gjort oss bättre. Vi börjar vårt styrspel längre bak och sedan är vi mer aggressiva i mittzonen när motståndarna kommer dit, säger Jimmie Ölvestad.

Det nya styrspelet har gjort att Djurgården är bättre på spelvändningar. Och ser man till matchen i går är det bara att hålla med.

Macka från ”Linkan”

Det helt avgörande 3–2-målet kom efter en spelvändning som slutade med att Fredrik Bremberg serverade Dragan Umicevic som direktsköt 3–2 bakom Tommy Salo.

Två mycket viktiga poäng till Djurgården.

– Är man riktigt aggressiv i mittzon och är på motståndarna ger det spelvändningar. Tidigare kunde motståndarna åka slalom mellan oss, men det är borta nu, säger Ölvestad och Särkijärvi tillägger:

– Vi är bättre bakåt nu och det har även med att göra att vi har en ny back. Marusak är stabil och hittar positionerna bra.

Därför vinner Dif

Tomas Ros

ARTIKELN HANDLAR OM