Karlsson hoppar av Tre Kronor: ”Ett enkelt val”

HOCKEY

Janne Karlsson väljer att hoppa av Tre Kronor.

Därmed spräcks succéduon

som lett Tre Kronor till både VM-guld och OS-guld.

– Jättetråkigt. Men jag har inte tid till både Linköping och Tre kronor. Det var ett enkelt val, säger Jan Karlsson.

Foto: jimmy wixtröm
Nu spricker succésamarbetet i Tre Kronor. Jan Karlsson, närmast, lämnar landslaget.

Jan Karlsson har hjälpt Bengt-Åke Gustafsson i tio landslagsturneringar.

Samarbetet har varit mycket framgångsrikt och Tre Kronor har under Bengt-Åke och Jannes ledning vunnit det mesta som går att vinna; OS, VM, LG Hockey Games och EHT-slutspelet.

”Några roliga år”

Under säsongen 2006-2007 har Janne Karlsson fått ändrade arbetsförhållanden. Han är numera huvudtränare för Linköpings HC. Tidigare har han varit assisterande tränare för Frölunda och Linköping.

Det har gjort att han direkt efter VM bestämde sig för att sluta med Tre Kronor.

– Det går inte att både vara huvudtränare för ett elitserielag och sedan vara borta långa perioder med Tre Kronor. Jag har haft några roliga år med Tre Kronor, men nu är det över, säger Janne Karlsson.

Janne Karlsson roll i Tre Kronor har varit att leda träningar, scouta motståndarna och se till att Bengt-Åke Gustafssons taktik efterföljs under matcherna.

Kan räkna med Samuelsson

Nu måste Bengt-Åke Gustafsson leta efter en ny assisterande förbundskapten. Han kan troligtvis räkna med Tommy Samuelsson som hjälpreda, även i framtiden. Han är assisterande tränare i Färjestad och har inte samma arbetsbörda under säsongen som Janne Karlsson.

Tidigare har Anders Eldebrink hjälpt Bengt-Åke Gustafsson med Tre Kronor. Men Eldebrink är numera huvudtränare i Schweiz och det är inte troligt att han kan understödja Tre Kronor i vinter.

Tomas Ros