Målexplosion i Timrå

HOCKEY

Mötet med Färjestad slutade 5–5

Tio mål på 32 minuter – och 5–5 på resultattavlan.

Men fler mål blev det inte i målfesten i Timrå när Färjestad var på besök – inte ens efter förlängning kunde en segrare koras.

:En härlig hockeymatch mellan två lag som verkligen ville spela anfallshockey. Det var de båda tränarna Roger Melin (Färjestad) och Challe Berglund (Timrå) helt överens om.

– Vi är nöjda med en poäng ikväll, för det fanns ju klara brister i försvarsspelet, konstaterade Roger Melin.

Färjestad var på väg att bli uträknade i början av andra perioden då Timrås Mika Pyörälä redan efter 47 sekunders spel prickade in 4–2.

Men Färjestad blev inte svaret skyldiga – tre raka mål och ledning med 5–4.

Matchen svängde över till Färjestads favör på ett minst sagt märkligt sätt – Mikael Johansson kastar iväg ett skott som missar målet och studsar via plexiglaset på kortsidan in framför målet och rakt på skridskoskenan på Timråbacken Sanny Lindströms skridsko. Timrå målvakten Johan Backlund blev helt överrumplad när pucken styrs in i mål från Lindströms skridsko.

Backlund gav inte upp

– Det var ett minst sagt snöpligt mål – man kunde inte göras annat än skratta, men hade det varit i ett avgörande skede längre fram på säsongen hade nog känts rätt bittert, menade Timråtränaren.

Johan Backlund hade släppt in fyra mål på tre matcher. Den här kvällen började nattsvart – fem mål i baken efter 27 minuter. Då kallade Timråtränaren Challe Berglund till sin sig sin målvakt.

– Johan Backlund ville inte ge upp – och tur var väl det. Han kunde inte lastas för de fem målen. Han avslutade ju också matchen på bästa sätt, konstaterade Challe Berglund.

Timråtränaren kunde också känna sig nöjd med sin förstafemma med de fem finländarna Kimmo Lotvonen, Kalle Koskinen, Mika Pyörälä, Riko Hahl och Timo Pärssinen – de svarade för tre av målen och var ett ständigt problem för FBK-försvaret.

Färjestad var rejält i brygga i matchinledningen, men spelade lugnt och smart och utnyttjade varje tillstymmelse till misstag i Timråspelet – och förtjänade till slut en poäng.

Jonte inte klar för spel

Trots de många baklängesmålen var målvakten Christopher Heino-Lindberg riktigt bra.

– Christopher fick inte den bästa hjälpen. Vi hade svårt att hinna hitta de rätta positionerna i försvarsspelet, speciellt när vi tappade puck i uppspelen och bjöd på lite för många chanser, konstaterade FBK-tränaren Roger Melin.

Timrå har några av nyckelspelarna skadade. Mest efterlängtad av hemmapubliken är landslagsspelaren Jonathan ”Jonte” Hedström.

– Vi vet inte när han är redo för spel igen. han fick ett litet bakslag på senaste träningen då kända han en rejäl smärta, sade Challe Berglund.

ARTIKELN HANDLAR OM