Detroit vaknade sent

HOCKEY

"Zäta" avgjorde mot Islanders i sudden

Detroit vaknade sent. Men när laget väl kom i gång var det svenskarna som höll i taktpinnen.

Henrik Zetterberg avgjorde på övertid när Red Wings i natt vände ett 0-3-underläge till bortaseger med 4-3 över New York Islanders.

Foto: Henrik Zetterberg och Detroit jublar efter matchavgörande 4-3-målet.

Klockan hade nästan nått tre minuter av förlängningen. Då bröt Nicklas Lidström ett Islandersuppspel i offensiv zon. Med en genial backhandpassning gav han Henrik Zetterberg öppen kasse sitt 20:e mål för säsongen – 4-3 och segern var ett faktum för Detroit.

Att det skulle bli en seger för Detroit hade ingen räknat med. Inför den tredje perioden låg laget under med 0-3. Och utsikterna såg mörka ut.

Det var då Niklas Kronwall klev fram. Försedd med galler för att skydda stygnen, som Colorados Marek Svatos tvingade fram med sin skridsko för en och en halv vecka sedan, dundrade 26-åringen in sitt första mål för säsongen.

Kronwall lyckades därmed bryta en 41 matcher lång måltorka.

– Så fort vi fick det första målet kändes det bättre, säger Nicklas Lidström till AP.

Just ”Lidas” såg till att stjäla showen. Detroitkaptenen spelade fram Dan Cleary till 2-3 innan han själv sköt 3-3 – trodde alla. Målet, som skulle ha blivit 36-åringens 200:e i NHL-karriären, gick istället till Tomas Holmström, vars klubbskaft hindrade Lidström från att bli jubilar.

– Att vinna på det här sättet här var riktigt stort, säger Lidström.

Stort var det även för Detroit att knappa in två poäng på Nashville Predators. Red Wings har nu sju poäng upp till förstaplatsen i Central division.

Uffe Bodin

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL