Modo förlorade igen

HOCKEY

Föll borta mot Skellefteå

Skellefteå (TT)

Allt går så mycket lättare nu.

Jyri Marttinen bytte bänken i Timrå till hjälteroll i Skellefteå och mot Modo avgjorde han matchen med sitt 3–2-mål.

– Äntligen får jag spela. Jag vill ju vara på isen, säger Marttinen.

Hemmalaget vinner alltid när Modo och Skellefteå möts i elitserien. Så var det förra säsongen och så har det varit hittills även i år.

Men den här gången såg ett illa skadedrabbat Modo ut att kunna ändra på den saken.

Skellefteå började visserligen bäst. Anfört av kanadensaren Lee Goren tog västerbottningarna greppet om matchen men stoppades effektivt av Karol Krizan i Modomålet.

När fyra av lagets backar var antingen skadade eller på JVM-uppdrag var det Krizan som höll Modo kvar i matchen med sitt suveräna målvaktsspel.

Till slut fick han ge sig när Skellefteå i den andra perioden efter mål av de båda kanadensarna Kent McDonell och Lee Goren tog en 2–0-ledning. Speciellt Goren var strålande hela matchen, tung, teknisk och spelskicklig. Dessutom nyttig i det defensiva arbetet.

Sköt skarpt

Men de regerande mästarna från Örnsköldsvik kom igen i början av slutperioden, kvitterade och såg ut att kunna ta poäng efter sina två raka förlustmatcher.

Det var då Jyri Marttinen slog till.

I spel fem mot fyra fick han fullträff från blålinjen. Då hann inte ens Karol Krizan med.

– Härligt. Men det är lätt att skjuta när Fredrik Öberg tekar så bra som han gör, säger Marttinen, som njuter av tillvaron i Skellefteå.

– Jag gillar den enklare typen av hockey vi spelar, den liknar den jag är van från Jyväskylä. I Timrå krånglade man till det alldeles för mycket. Och så får jag ju spela här, säger han.

Nu kan Marttinen och de andra Skellefteåspelarna gå på jullov med tre raka segrar i säcken.

Pratigt Modo

Hans eget matchavgörande mål var en fin julklapp men när han nu åker hem till Finland och Jyväskylä för att fira jul önskar han sig något mer:

– Jag hoppas det blir snö. I så fall tänker jag leka i den med min brorson, säger finländaren.

För Modos del ser det mörkare ut. Nu har laget förlorat tre matcher i rad och är en skugga av det lag som i våras tog hem SM-bucklan.

I den här matchen snackade man minst lika mycket som man spelade ishockey.

Thomas Eriksson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM