SHL Svenska hockeyligan

Förbudet höll – i fyra veckor

HOCKEY

Mora IK backar om nolltolerans: Eget ansvar gäller

Alkoholförbudet i Mora IK höll i fyra veckor.

Nu får spelarna dricka öl, vin och sprit igen.

– Ja, det stämmer. Men allt ska ske under civiliserade former, säger Jan Simons, klubbdirektör i Mora IK.

Mora IK gör en satsning på kost och hälsa. Bland annat har en kost- och näringsexpert i Thomas Bylon anlitats. Målsättningen är att spelarna i Mora ska bli piggare och friskare.

– Det handlar helt enkelt om att killarna ska äta bättre, må bättre och orka prestera mera. Äter du rätt kan du också hålla koncentrationen uppe mycket bättre och du har lättare att undvika infektioner och skador, säger Bylon till Moras hemsida.

Spelarprotester

På ett möte den 10 augusti bestämde Moras klubbledning att anta det nya kostprogrammet och införa en nolltolerans för alkohol.

Ett kontroversiellt beslut eftersom det innebar att spelarna inte ens fick ta ett glas vin eller ett glas öl med nära och kära under sju månader.

Nu har spelarna protesterat mot beslutet, som de ansåg var alltför hårt och orimligt. De kontaktade andretränaren Pär Djoos som i sin tur tagit upp spelarnas åsikt med klubbledningen med Jan Simons i spetsen.

Nu ska en korrigering i Mora IK:s hälsoprogram ske.

– Vi kommer med en ny version till spelarna under tisdagen. Nu får de dricka alkohol, fast under civiliserade former. Men givetvis ska vi inte ha några nya skandaler som kan relateras till alkohol, säger Jan Simons.

”Vi är vuxna”

Håkan Bogg är lagkapten i Mora IK.

Han anser att det är ok att dricka alkohol under säsong.

– Vi är vuxna människor och har vi en ledig helg så är det eget ansvar som gäller. Givetvis ska man inte dricka så att det påverkar nästa match eller träning. Sunt förnuft ska råda, säger Håkan Bogg.

I slutet av förra säsongen drabbades Mora IK av en fylleskandal när tre spelare valde att gå på krogen kvällen före en viktig match. Skandalen skakade Mora och nolltoleransen kom i efterdyningarna av den.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL Svenska hockeyligan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan