Båda målvakterna fick avbryta matchen

HOCKEY

Groggy Fasth fördes av isen

För Viktor Fasth blev det ett riktigt mardrömsderby.

Ett mål i baken efter mindre än en minut.

En förlust.

Och till råga på allt: En hjärnskakning.

Nej, det här var inte Viktor Fasths afton. AIK-målvakten, som har gjort succé under säsongen, fick redan efter 57 sekunder plocka den första pucken ur målet då Daniel Widing gav Djurgården en drömstart på derbyt.

Därefter visade han upp ett osedvanligt darrigt spel och visade inte alls den säkerhet han bjudit på tidigare under säsongen.

Borta minst en vecka

Han spelade visserligen upp sig efter ett tag, men matchen fick ändå ett tråkigt slut. Detta då han efter 2.56 av den tredje perioden blev pååkt av Djurgårdens Daniel Brodin. Fasth fick en hjärnskakning och tvingades lämna matchen. Nu blir han borta i minst en vecka.

– Jag försökte bara bryta in på mål. Målvakten kom i vägen. Jag vet inte om jag fick en knuff, det kan ha varit så, säger Brodin.

Den lilla, lilla knuffen kom från AIK:s back Jonas Liwing.

– Han gör en inbrytning och sen tacklar jag honom, sen vet jag inte vad som händer. Sen ser man att Fasth ligger ner och man ser att han är alldeles groggy, säger Liwing.

– Det är ju inte så kul om man är orsak till att nån i det egna laget blev skadad om jag tacklade in honom. Jag vet inte om det är så. Men vi får se om han är förbannad på mig på nästa träning.

Hoppas på förlängning

I stället kom Björn Bjurling in i ett otacksamt läge. Han var chanslös när Tim Eriksson snirklade in 3–1.

– Det är ju alltid tufft att hoppa in så där när man stått och frusit i två och en halv timme. Men otroligt kul att spela, säger Bjurling, som bara har en vecka kvar på sitt korttidskontrakt med AIK.

– Vi har inte pratat speciellt mycket om framtiden.

Men du vill gärna stanna?

– Absolut.

ARTIKELN HANDLAR OM