”Jag orkar inte prata”

HOCKEY

Robert Nilsson knäckt – men kanske slipper han farmarligan?

I morgon klockan elva löper tiden ut.

Har inte någon annan KHL-klubb tagit över Robert Nilssons kontrakt då skickas han till Salavat Julajevs farmarlag Toros Neftekamsk.

– Det är två klubbar som är intresserade av honom, säger agenten Leif Nilsson till Sportbladet.

Foto: Robert Nilsson.

För sex månader sedan var Robert Nilsson en av Salavat Julajev Ufas bästa poängplockare i KHL-slutspelet när laget tog hem Gagarin Cup-titeln.

Den här säsongen har det varit annorlunda. När Salavat i förrgår tog sin första seger på fem matcher i mötet mot Lev Poprad fick Robert Nilsson bara 6.48 i speltid.

Nu har klubben satt upp Nilsson på KHL:s waiverlista.

”Vet inte vad som händer”

Enligt Expressen är det redan klart att Nilsson skickas till farmarlaget Toros Neftekamsk som ligger 20 mil bort. Men enligt Leif Nilsson, som är agent med sin bas i Ryssland, kan övriga klubbar plocka Robert Nilsson fram till klockan elva i morgon bitti.

– Han är på waiver och då är det antingen till farmarlaget eller bli utköpt. Men de har i morgon på sig också att plocka honom. Jag vet i alla fall två klubbar som är väldigt intresserade och förhandlar.

Vilka klubbar?

– Det kan jag inte säga.

Den normalt pratglade Robert Nilsson är fåordig.

– Jag är på waivers till i morgon. Men jag orkar inte prata med tidningar ännu eftersom jag själv inte vet vad som händer, hälsar han via sms till Sportbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

KHL