”Pittsburgh vill ha Peter Forsberg”

Foto: mats wennerholm
Foppa under gårdagens träning.
HOCKEY

DENVER. Pittsburgh Penguins har gett sig in i jakten på Peter Forsberg.

Det är den senaste uppgiften som nu cirkulerar här i Denver.

– Men jag har inte pratat med Pittsburgh, säger Foppa själv.

Foppa själv vet inte ens om han kommer att spela den här säsongen, även om han såg mycket bättre ut under gårdagens monsterpass i Pepsi Center. Då var han på is i två timmar och foten såg inte ut att bekymra honom alls.

En frisk Peter Forsberg en drömspelare för de flesta NHL-klubbar. Han kräver ingen superlön, utan vill bara kunna visa för sig själv och andra att han fortfarande kan leverera i NHL.

Därför ryms han under de flesta klubbars lönetak.

Granato som coach

– Pittsburghs assisterande coach Tony Granato ska ha tagit kontakt och vill ha Foppa till Penguins, säger Sportbladets källa här i Denver.

Det är ingen omöjlig tanke. Tony Granato tog över som head coach i Colorado säsongen 2002/03 då Bob Hartley fick sparken från klubben.

Det var också Foppas mest framgångsrika säsong någonsin, då han både vann poängligan och fick Hart Trophy som NHL:s mest värdefulla spelare för sitt lag.

Men Foppa säger att han inte hört något från Granato.

– Nej, och jag pratar inte med någon om kontrakt. I det här läget kan och får jag inte prata med någon. Inte ens med Avalanche. Det får jag ta den dag jag bestämmer mig för att spela i så fall.

Men kan det bli aktuellt med någon annan klubb än Colorado?

– Jag vore väl inte här och tränade i så fall.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL