Upp till bevis, Canucks

HOCKEY

Bjurman: Nu måste Vancouver döda serien mot de regerande mästarna

NEW YORK. I natt är det korten-på-bordet-tajm för Vancouver Canucks.

De måste visa att de är på riktigt och döda serien mot regerande mästarna.

Foto: Kan avgöra Vancouver fick ordentligt med stryk i förra mötet med Chicago. I natt, 04.00 svensk tid, har de chans på revansch.

Tanken var att seriesegrarna från British Columbia skulle avsluta första slutspelsrundan med en fjärde raka i Chicago redan i går natt.

Riktigt så blev det inte.

I stället reste sig Hawks på nio, kontrade med en rungande uppercut och såg till att Sedinarna och Roberto Luongo och de andra fick höra den förhatliga ”Chelsea Dagger” – målsången i United Center – vid sju tillfällen.

Så kan det gå. Det händer när ena laget har fyra matchbollar och det andra riskerar att få lyset släckt för säsongen.

Frågan är nu bara hur canuckerna reagerar på den knocken. Med årets match och en seger, föreslår jag.

Hela laget måste samla sig

De har länge insisterat på att årets trupp har helt andra kvaliteter – hockeymässigt såväl som mentalt – än de som två år i rad tvingats stämpla ut för sommarsemester redan i början av maj. Grundserien gav syn för sägen, men nu måste det bevisas när det räknas också.

Lite lättare blir det när Alain Vigneault i egenskap av hemmacoach kan göra det mer krångligt för motparten Joel Quenneville att matcha checking-giganten Dave Bolland mot Daniel och Henrik Sedin, men det räcker inte. Hela laget måste samla sig till en formidabel insats; göra egna zonen till en ointaglig borg, forechecka som Tjuren Ferdinand på julafton, smälla på så sargerna grinar och se till Hawks-målisen Crawford får se mer gummi än Årstabron i Stockholm under fredagsrusningen.

Förlust – då kan allt hända

Annars väntar en till resa till United Center och mer ”Chelsea Dagger”, mer sedindödar-Bolland och mer spöken.

Då kan vad som helst hända.

Så upp till bevis nu, Vancouver Canucks. Döda serien.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL