Veteraner ordnade Djurgårdens seger

HOCKEY

Efter två raka förluster kom Djurgården igen och lyckades ta en tvåpoängare borta mot Modo.

Matchhjälte i förlängningen: Marcus Nilson, som satte segerpucken, 2–1, med bara tio sekunder kvar.

Djurgården har utmålats lite som ett krislag den senaste tiden. Hade två raka förluster inför matchen i Örnsköldsvik och bara tagit två poäng på fyra matcher.

Faktiskt hade laget åkt ned under kvalstrecket om Modo vunnit. Djurgården var också riktigt illa ute men reste sig på nio och tog två hyperviktiga poäng.

– Vi åkte upp hit lite tilltufsade, hade inte haft bra flyt i spelet och problem med effektiviteten, sade tränaren Hardy Nilsson.

– Dessutom hade vi blivit väldigt hårt straffade för misstag och det hade gjort laget lite osäkert.

Wesslau strålande

Modo förmådde dock inte straffa Djurgården speciellt hårt, blott en gång – och det med bara tre sekunder kvar av första perioden.

En strålande Gustaf Wesslau i Djurgårdens mål och stor ineffektivitet hos Modo-forwards gjorde att Djurgården var med i matchen ända in i slutet.

Modo hade haft flera chanser att stänga matchen, när den specielle Modo-dödaren Jimmie Ölvestad (fem mål i en match i Örnsköldsvik för två säsonger sedan) tog det hela till föärlängning.

Med tre minuter kvar av ordinarie matchtid bröt Ölvestad urstarkt in mot Modos mål och överlistade Mikael Tellqvist i Modokassen.

Även i förlängningen hade Modo de bästa och flesta chanserna, men när det bara var tio sekunder kvar till straffläggning kom Marcus Nilson in ensam mot Tellqvist och satte 1–2 med ett snyggt dragskott.

– Vi är väldigt nöjda med två poäng. Vi har länge saknat "stolpe in-resultat", och det här var väl ett sådant, sade Hardy Nilsson.

Fem raka förluster

Kollegan i Modo, Ulf Samuelsson, kunde å sin sida konstatera att det för hans lag var stolpe ut.

– Våra målgörare har inte det rätta självförtroendet. Det var tungt att bara få en poäng.

Modo har nu fem raka förluster, förankras allt fastare under kvalstrecket och har nu Timrå i hasorna.

På två matcher har Modo skjutit 78 skott, men bara gjort tre mål. Förlorade borta mot Linköping (på straffar) i torsdags i en match som var mycket lik den mot Djurgården.

Bristen på målskyttar i Örnsköldsvikslaget är skriande.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM