Timrå vill sälja sin stjärna

HOCKEY

Bjuder ut Ilkka Pikkarainen till andra elitserieklubbar

Timrå kämpar för sin överlevnad i botten av tabellen.

Samtidigt kan Sportbladet avslöja att stjärnforwarden Ilkka Pikkarainen bjuds ut till andra elitserieklubbar.

Tippade bottenlaget Timrå har haft en jobbig höst. Visserligen blev det seger mot Frölunda i lördags men Timrå är fortfarande sist i tabellen. Utöver sportsliga motgångar brottas krisklubben med stora ekonomiska problem och sviktande publiksiffror.

Klubben är på jakt efter nyförvärv för att förstärka laget, men den ekonomiska situationen försvårar möjligheterna att knyta upp etablerade namn.

Men nu kan klubben komma att tappa en tung lönekostnad.

Näst bäst betald

Ilkka Pikkarainen är efter Petr Vampola klubbens bäst betalda spelare. Han var skadad i säsongsinledningen och har sedan stundtals varit petad och skickad längre ner i kedjehierarkin. Åtta forwards i Timrå har mer istid än finländaren, som dock levererat en del poäng i de senaste matcherna.

I samband med mötet med Färjestad förra torsdagen skickades Pikkarainen från första- till tredjekedjan.

Ett beslut som var allt annat än populärt. Enligt Sportbladets uppgifter har Pikkarainens agentagentur bjudit ut den högerfattade skarpskytten till andra elitserieklubbar, bland annat har nykomlingen Växjö fått en förfrågan.

Enligt vad Sportbladet erfar är intresset att gå skilda vägar ömsesidigt. Timrå är inte nöjd med vad finländaren har presterat i förhållande till hans höga lön.

Timrå har inte betalat

Samtidigt ska Timrå ha släpat efter med utbetalningarna av Pikkarainens lön, både när det gäller den ordinarie månadslönen och den del som betalas in i pensionsfonder.

Sportbladet har sökt Ilkka Pikkarainen och hans agenter samt Timrås sportchef Stefan Lindqvist och klubbdirektör Thomas Johansson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Timrå IK