”Foppa var vår bästa spelare”

HOCKEY

Forsberg hyllas av tränare, medspelare och motståndare – men var själv inte lika nöjd efter comebacken

1 av 32

COLUMBUS. Coachen tyckte Foppa var Colorados bäste spelare i natt.

Själv är superstjärnan mer försiktig i kommentarerna efter sin omsusade comeback.

– Jag kunde ha varit bättre, men med tanke på att jag inte spelat på elva månader kändes det väl okej och det är skönt att ha fått den här första matchen överstökad, säger han när han möter ett ivrigt mediauppbåd i omklädningsrummet.

En halvtimme efter slutsignalen kommer Foppa, nyduschad men med eftersvetten rinnande i pannan, ut från environgerna i det inre av Nationwide Arena för att svara på frågorna om hur det kändes att spela igen

Då har coachen Joe Sacco just förklarat att han tycker att svensken var lagets bäste spelare i den svidande 1-3-förlusten mot Columbus.

– Han såg faktiskt bättre ut än jag hade förväntat mig. Man kan argumentera för att han var vår bäste spelare i den här matchen, lyder chefens omdöme.

Peter vill inte riktigt hålla med om.

– Jag var väldigt nervös för att jag skulle vara helt vilsen ute på isen, men det tycker jag inte att jag var. Jag kämpade på bra och kom in i det mer och mer, säger han.

– Men samtidigt tycker jag att jag kunde varit bättre, det gick sisådär och det är jäkligt trist att vi förlorar. Vi har torskat en hel drös nu och man märker att laget inte har något självförtroende. Men vi får jobba på.

Spelade 18 min

Svårast hade Peter, som alltså spelade i förstakedjan med gamle bekantingen Milan Hejduk och unge stjärnan Matt Duchene, enligt egen utsago i en-mot-en-situationerna.

– Jag hade hoppats att jag skulle kunna dra någon, men det gick lite trögt med det. Jag har två bra kedjekamrater och får kanske se till att ge dem pucken lite oftare istället för att hålla i den själv. Fast förhoppningsvis blir det bättre med tiden, när jag kommer in i det, menar han.

Att han fick spela närmare arton minuter – betydligt mer än coach Sacco på förhand indikerade – störde inte Foppa nämnvärt.

– Ah, man blev lite trött i slutet av perioderna, men när jag såg att jag skulle spela i förstakedjan förstod jag att det skulle bli några minuter och jag måste kämpa på för att komma in i det, säger han.

”En av deras bästa”

Och med hälsan är det inga problem.

– Jag vet ju inte hur det känns i kroppen i morgon, men just nu är det inga problem. Jag ser inga skäl till att jag inte ska spela matchen mot Nashville i morgon, försäkrar han.

Han torkar ytterligare några droppar svett ur pannan och går – mot en framtid som i alla fall enligt omgivningen ter sig väldigt ljus.

– Han ser bra ut och kommer att spela på hög nivå resten av den här säsongen. Det finns ingen som helst anledning att tro något annat, säger kedjekamraten Hejduk.

Svenske Columbus-stjärnan Kristian Huselius håller med.

– Jag tycker det såg riktigt lovande ut. Han var absolut en av deras bästa spelare ikväll, säger ”Husse”.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL