Se upp, Daniel Sedin!

HOCKEY

Corey Perry närmar sig i poängligan efter hat trick

NEW YORK. NHL har förvandlats till Corey Perry Show.

När Anaheim i natt körde över heta San Jose med 6-2 gjorde han hat trick – och blev därmed förste spelare den här säsongen att spränga 50-målsvallen.

Och nu är Daniel Sedins seger i poängligan hotad.

Foto: Först till 50 Perry jublar efter sitt hat trick - och det faktum att han är förste spelare till 50 mål denna säsong.

Anaheim håller på att  stånga sig in i slutspelet – och det är ingen överdrift att påstå att det är Corey Perrys förtjänst.

Den 25-årige kanadensaren har prickat in en formtopp av bibliska dimensioner under grundserieavslutningen och smackat in osannolika 19 mål på de senaste 14 matcherna.

Tre kom alltså i natt, i en triumfatorisk 6-2-seger hemma mot San Jose.

Det innebär att Perry – en sammanbiten figur som tidigare i första hand var känd för förmågan att irritera sina motståndare – spränger 50-målsvallen.

Tre poäng efter Sedin

Ingen annan har varit i närheten av den milstolpen den här säsongen.

Det innebär också att Perry närmar sig Daniel Sedin i toppen av poängligan. ”Danne” har nu bara tre poäng till godo på honom och får nog se till att producera lite i Canucks avslutande matcher om Sedin-bröderna ska kunna bärga sin historiska dubbel.

Även finske veteranen Teemu Selänne (ett mål och en assist) och Ryan Getzlaf (fyra assist) var lysande i en match som en gång för alla bevisade att Ducks kan bli ett allvarligt hot framöver.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL