Klasen aktuell för trejd

HOCKEY

”Vill ju spela i NHL”

I morgon är det sista dagen NHL-lagen kan trejda spelare.

Ryktena är många. Få spelare går säkra.

En som kan flytta på sig är Linus Klasen.

– Vi jobbar för att han ska få chansen i NHL, säger hans agent Thomas Sjögren.

Den 28 februari är ett magiskt datum i NHL. Det är den sista dagen som klubbarna kan trejda spelare, och mer eller mindre varje år är det många spelare som tvingas byta klubbar.

Dagarna innan deadline är det alltid många rykten i luften. Så även i år.

Klasen kan flytta

De sista dagarna har det bland annat spekulerats i att Johan Hedberg ska få lämna New Jersey, att Edmontons störste stjärna Ales Hemsky ska flytta till Atlanta, och att Colorados bäste poängplockare Paul Stastny ska flytta till Buffalo.

Vad som är sant är inte alltid helt enkelt att veta. Men en sak som är säker är att Linus Klasen håller tummarna för att något ska hända.

Den förre SSK-stjärnan, som trots bra insatser i AHL (45 poäng på 42 matcher) bara fått spela fyra matcher med Nashville i NHL, skulle inte ha något emot att flytta till en annan organisation där han skulle ha större möjligheter att få spela.

– Jag hoppas ju på det. Jag har ju bra folk runt omkring mig som jobbar för att jag ska få spela i NHL, säger han till Sportbladet.

Men du har inte hört någonting?

– Nej, det har jag inte.

”Självklart att vi tittar”

En av de som jobbar för en lösning är hans svenske agent Thomas Sjögren.

– Det är självklart att vi tittar på möjligheterna för att han ska kunna flytta till en organisation där han kan få spela mer i NHL, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL