Enkel seger för Leksand efter rivstart

HOCKEY

Har nu gjort tretton mål på två matcher

Leksands ifrågasatta offensiv har gett svar på tal.

Efter bara 3.35 av matchen mot Almtuna så hade laget en 3-0-ledning och vann till slut med klara 6-0.

Vi har spelat bra så vi har vetat att det ska lossna förr eller senare, säger Johan Ryno som var en av dalmasarnas målmakare.

Leksand gjorde 16 mål på de åtta första matcherna i allsvenskan och stjärnlagets offensiv ifrågasattes.

Svaret på tal?

Tretton mål på två matcher efter en imponerande 7-2-vinst mot Södertälje förra veckan och en säker 6-0-seger mot Almtuna under lördagseftermiddagen.

– Vi har givetvis pratat om att vi måste göra fler mål, vi vet att vi inte kan vinna matcher om vi bara gör två mål i snitt. Å andra sidan har vi haft ett bra försvarsspel istället, så vi har inte varit oroliga över de uteblivna målen, berättar centern Johan Ryno som är en av alla spelare som ska leverera mål i stjärngänget från Dalarna.

– Egentligen handlar det om enkla saker. Vi ska ha mer trafik på mål, försöka skapa snabbare spelvändningar där vi får flygande anfall med numerära överlägen och försöka vara lite rappare överlag. Men nu har det börjat lossna ordentligt.

Starten mot Almtuna var hänsynslös. Ryno sköt 1-0 efter 25 sekunder, Patrik Norén utökade till 2-0 efter 3.09 och Gabriel Karlsson fick in 3-0 efter 3.35. Matchen var alltså avgjord redan innan fyra minuter av matchen var spelad.

– Vi började bra mot Södertälje också, men det här var snäppet värre, erkänner Ryno som själv snyggt rakade in 1-0 i så gott som öppet mål.

Det blev till slut 6-0 efter att finske backen Joonas Rönnberg, skarpskytten Pelle Prestberg och stortalangen Filip Forsberg avslutat målskyttet i den sista perioden.

Leksand är efter en trevande start på säsongen på formmässigt uppåtgående, och har vunnit sex av de sju senaste kamperna. Dalalaget parkerar på en femteplats i tabellen.

– Spelet blir bättre och bättre, vi har en stor och bred trupp och alla jobbar hårt, förklarar Ryno som själv levererat två mål och tre assist på de två senaste kamperna.

För skadedrabbade Almtuna är det dystrare. Laget har nu tre raka nederlag och har till skillnad från Leksand en negativ utveckling målmässigt med blott tre gjorda mål på de tre senaste kamperna.

ARTIKELN HANDLAR OM