AIK får miljontals kronor av Difs pengar

"Det här känns ju"

AIK "snor" nu sju miljoner kronor av Djurgården.

Allt för att Dif tog Stockholmsrivalernas SHL-plats.

– Det här är inte bra, säger Djurgårdens vd Jenny Silfverstrand.

Det blev igår klart att Djurgården går till SHL och att AIK får lämna. Vilket betyder att  ”Gnaget” samtidigt kommer att roffa åt sig sju av de 28 miljoner kronor som skulle ha hamnat i Djurgårdsfickor.

Ett beslut som SHL klubbat igenom i hemlighet.

– Att man ska göra en kudde eller en fallskärm för den klubb som åker ut, det tycker jag är helt rätt, men det här är inte bra, säger Jenny Silfverstrand till Sportbladet.

Velat se annan lösning

Det är alltså 25 procent av Djurgårdens bidrag som nu aldrig kommer att nå klubben. Och att Djurgården kommer att påverkas negativt av det här är, enligt Silfverstrand, självklart.

– Det här är en stor del av pengarna som vi skulle ha fått. Det är ett stort avbräck. Jag hade hellre sett en annan lösning, säger hon.

Lösningen som DIF-vd:n skulle ha velat se innebär att inte bara en klubb skulle stå för alla kostnader. Alla SHL-klubbar skulle tillsammans ta den ekonomiska stöten.

– Jag skulle vilja se att man tar det kollektivt. Att alla lag i SHL pitchar in med pengar, säger Silfverstrand.

Hur Djurgården nu ska klara av att täcka upp för de miljonerna de redan räknat in, kan inte Silfverstrand svara på.

– Vi får jobba ännu hårdare, men det är för tidigt att säga hur. Vi halverade vår budget när vi åkte ur och nu måste vi tillbaka till samma budget som vi hade innan, och kanske ännu mer. Det här känns ju.

"Inte i våra händer längre"

Stockholmsklubben får nu inte samma resurser som övriga SHL-lag. För att ta sig dit behöver de nu hjälp.

– Jag vet inte om det är orättvist. Alla har ju olika stora resurser, men vi måste hitta ett sätt att komma ikapp. Vi har inte det här i våra egna händer längre. Vi behöver stöd för att nå fram, säger Silfverstrand. 

Hur känns det att det är just AIK som får era pengar?

– Det spelar ingen roll. Det finns ett behov hos klubbarna som åker ut att få ett bidrag, för att inte bli förstörd av avvecklingskostnaderna.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN