Efter SHL-förslaget – nu vill fansen bilda union

HOCKEY

"Vill möta Jörgen Lindgren i debatt"

Foto: Emil Nilsén i Leksand Supertars vill att supporterföreningarna bildar en union.

SHL:s förslag på förändring har väckt vrede bland landets ishockeysupportrar.

Nu vill supporterföreningarna bilda en union för att debattera mot SHL.

– Det här vansinniga förslaget har skapat en fantastisk enighet, säger Emil Nilsén från Leksand supporterförening Leksand Supertars till SVT.

SHL:s omdiskuterade  förslag till förändring har rört upp känslorna i Hockeysverige. Supportrar har vänt ryggen mot spelet, varit demonstrativt tysta och skrivit öppna brev där de uttryckt sitt gemensamma missnöje.

Nu skriver SVT Sport att man planerar att ta sina gemensamma aktioner ett steg länge – en supporterunion.

– Det ligger på ett idéstadium. Men om man kollar på brevet som järnkaminerna initierade så skrev samtliga supporterklubbar i både SHL och i Allsvenskan under på det. Min förhoppning är att bildas det en union så ska samtliga klubbar vara med där, säger Emil Nilsén.

– Det här vansinniga förslaget har skapat en fantastisk enighet bland hockeysuppportrar i SHL och i Allsvenskan. Vilket visar på nyttan av att bilda en central supporterorganisation, fortsätter han.

Vill möta SHL-vd i debatt

Nu vill Emil Nilsén diskutera sprickan med Jörgen Lindgren.

– Jag vill möta Jörgen Lindgren i en debatt. Viktigaste frågan är varför det är sån brist på dialog med de aktiva supportrarna. De här tjejerna och killarna som kanske till och med ryser lite av obehag när de klassificeras som ”kunder”  istället för supportrar, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM