Färjestad klättrar efter juluppehållet

HOCKEY

16-åringen hyllas: ”Ser ut som att han har spelat i ligan hela livet”

Fredrik Pettersson-Wentzel nollade Luleå.

Efter segern hyllade målvakten 16-årige lagkamraten Oliver Kylington.

– Det finns inte riktigt ord att beskriva honom. Han är något underbarn på något sätt, säger han.

44 utvisningsminuter.

Annandagsmatchen mellan Luleå och Färjestad blev allt annat än en lugn tillställning. Luleå fick direkt chansen i spel fem mot tre, men det var Färjestad som tog ledningen efter nio minuter genom en spelvändning som Pontus Åberg tog hand om.

– Det är alltid svårt att komma upp hit. Det var tätt och kul. Vi spelade slutspel i Berlin, så vi kanske tog med den känslan hit, säger Färjestads målvakt Fredrik Pettersson-Wentzel.

Hård konkurrens

Gästerna utökade ledningen i tredje perioden genom ett hårt backskott av Magnus Nygren. Norrbottningarna kämpade för en reducering, men någon sådan kom aldrig, mycket tack vare Pettersson-Wentzel.

– Det kändes bra såklart. De spelade väldigt bra runt mig och tog hand om returerna som blev. Jag fick bra hjälp, säger 22-åringen.

Hur ser du på konkurrensen mellan dig och Danny Taylor?

– Det är hård konkurrens. Han är en jättebra målvakt. Man måste vara på topp för att spela, så det är bara att kriga på.

”Något underbarn”

FBK-tränaren Leif Carlsson var nöjd med sitt målvaktsval:

– Han räddar oss flera gånger. Han är ingen man behöver skämmas för, tvärtom.

16-årige backen Oliver Kylington gick in i förstafemman tillsammans med Magnus Nygren. Talangen stod för en assist och hyllades av Pettersson-Wentzel efteråt.

– Det finns inte riktigt ord att beskriva honom. Han är något underbarn på något sätt. Det ser ut som att han har spelat i ligan hela livet. Han kommer att bli otroligt duktig.

ARTIKELN HANDLAR OM