”Det är inte det Leksand står för”

HOCKEY

Krislaget Modo lämnade över stämplen

1 av 2

Raset fortsätter för höstens succélag Leksand.

Modo bröt sin sex matcher långa förlustsvit när de besegrade det dalande dalalaget.

– Det här är inte vi. Det är inte det här Leksand står för, säger Pär Edblom till C More.

Efter tre raka segrar gick Leksand på pumpen mot Linköping med förkrossande 1-7. Det kan bara ha varit början på ett rejält fall för höstens succénykomling.

”Bensinen slut”

Den förnedrande storförlusten följde upp av 0-5 hemma mot Skellefteå och redan då varnade tränaren Andreas Appelgren för att allt inte stod rätt till i laget.

– Jag känner inte riktigt igen laget i vissa beslut vi tar där ute. Vad det beror på vet jag inte, särskilt inte på så kort tid som det är nu... Om det är övermod eller om vi helt enkelt är trötta och behöver julvilan som kommer, att bensinen helt enkelt börjar ta lite slut för oss, sa Appelgren på presskonferensen efter mötet med Skellefteå.

”Känns inte bra”

Mot Modo var knappast energin tillbaka när Leksand inkasserade sin tredje raka förlust. Efter 0-1 i första perioden föll Leksand ihop i andra akten när Modo ryckte till 5-2. Matchen slutade till sist 3-6 efter en sen reducering av Patrik Hersley.

– Det är naturligtvis tråkigt att säga men vi måste hitta grunderna. Det här är inte vi. Det är inte det här Leksand står för. Vi ska jobba hårt för varandra, säger Leksands Pär Edblom.

Kanske kan Leksand lära sig något av Modo. Segern innebar att bottenlaget bröt den tunga sviten på sex raka förluster.

– Det känns inte bra när man förlorar så mycket men vi har försökt vara positiva och fokusera på vad vi ska göra. Det är riktigt skönt, säger Samuel Påhlson som gjorde 3-0-målet.

ARTIKELN HANDLAR OM