Rangers-seger kostade Hagelin en trasig mun

NEW YORK. En bit in i tredje perioden fick Carl Hagelin en klubba i truten och började blöda.

Då avgjordes första slutspelsmötet mellan New York Rangers och Philadelphia Flyers.

– Ja, jag fick en rejäl smäll, men det tar jag gärna. Jag gör vad som helst för att hjälpa laget att vinna, säger han med ett flin till Sportbladet efter 4-1-segern.

Rent spelmässigt dominerade New York Rangers rätt kraftigt i nattens inledande playoff-möte med Philadelphia Flyers på Madison Square, men de hade svårt att omsätta chanser i mål.

Så sju minuter in i tredje perioden stod det fortfarande 1-1.

Då hände det.

Unge Flyers-forwarden Jason Akeson åkte ikapp Carl Hagelin för att sätta in en tackling, men snubblade och slog klubban i ansiktet på svensken.

– Ja, jag fick en rejäl smäll och det började blöda och jag har behövt lite vård i munnen efteråt, berättar ”Hagge” när vi träffar honom i hemmalagets omklädningsrum.

– Men det tar jag gärna, för vi fick ju powerplay i fyra minuter och då avgjordes matchen.

Två mål i PP

Ja, Rangers anförda av veteranerna Brad Richards och Martin St. Louis iscensatte sitt bästa powerplay på flera år, gjorde två mål och sedan var Flyers ett slaget lag.

– Det är skönt att se när man varit inblandad på det sättet. Jag gör vad som helst för att hjälpa det här laget att vinna, fortsätter Hagelin med ett brett flin klistrat över sina blodiga läppar.

”Rolig kille att spela med”

Han bidrog emellertid mer handfast också. Det var Hagelin själv som några minuter efter powerplay-blitzen fastställde slutresultatet, framspelad av slutspelsdebuterande landsmannen Jesper Fast.

– Det var ett tag sedan jag gjorde mål, så det var skönt. Det är alltid roligt att bidra på det sättet. Kul för Jesper att han fick en poäng också. Jag tycker han gjorde en bra debut överhuvudtaget, det var nog lite nerver i början men han skötte sig ändå fint. Det är en rolig kille att spela med, fortsätter ”Hagge”.

Lundqvist: ”Annorlunda”

I kassen hade Henrik Lundqvist en svår kväll. Han fick bara 14 skott på sig – och de kom i synnerligen spridda skurar.

– Det var definitivt en annorlunda upplevelse mot Flyers. Man får ändå försöka hålla sig redo hela tiden, säger han.

Målvaktsstjärnan är förstås nöjd med att hans blåskjortor tagit ledningen i serien, men drar inte för stora växlar på det.

– Vi har vunnit en match och mer är det inte. Man måste jobba sig till varje seger i slutspelet, heter det.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN