FBK-återvändarens mardröm: Inblandad i ALLA baklängesmål

HOCKEY

KARLSTAD. Han gjorde mål i comebacken – men var samtidigt inne på fyra baklängesmål.

Återkomsten i Löfbergs Arena bjöd på blandade känslor för FBK-backen Magnus Nygren.

– Vi är ett lag och jag tar åt mig lika mycket som alla andra borde ta åt sig, säger han.

Det blev inte riktigt som den högerfattade backpjäsen hade tänkt sig. Magnus Nygren gjorde visserligen ett av sina karaktäristiska mål när han i mitten av den tredje perioden bombade in ett slagskott från ena tekningscirkeln.

Men innan dess hade han varit på planen vid samtliga Skellefteåmål. Pierre-Edouard dödade matchen definitivt när han smackade in 1-4 och även då fanns Nygren på isen när Färjestads svit – poäng i sju raka matcher – bröts.

”För enkelt”

– Segt att förlora men vi bjöd på alldeles för enkla mål. Det kändes som en nytändning att vara tillbaka i laget i alla fall och jag var faktiskt nervös inför matchen. Jag ville ju visa upp mig från min bästa sida, säger Nygren.

Du var inne på samtliga bakåtmål.

– Ja, det var jag. Men jag känner att jag inte kunde göra så mycket. Men exempelvis det fjärde målet, visst fan är det för enkelt. Jag blir förbannad när jag tänker tillbaka på det. Vi är ett lag och jag tar åt mig lika mycket som alla andra borde ta åt sig. Men det var kul att få göra mål även om det inte betydde ett skit.

”Ska göra mitt bästa”

Hur mycket tar man åt sig när man råkar vara inne på samtliga bakåtmål?

– Man måste ändå vara realistisk mot sig själv. Vad kan man göra och vad kan man inte göra? Just nu känner jag att jag inte kunde göra så mycket men det är klart att jag inte är nöjd med detta, säger Nygren och lägger till:

– Krockar du med en rattfyllerist som kör in i dig, vad ska du göra? Vi är fem man ute på isen och vi måste jobba ihop.

Inför återkomsten i Karlstad hade Nygren inte spelat en match på nästan tre veckor.

Många tror och hoppas att du ska bli en frälsare. Känner du press?

– Till dem kan jag säga att jag ska göra mitt bästa. Men det spelar ingen roll var vi ligger i tabellen, det är samma press ändå. Publiken är, med all rätt, bortskämda med framgångar här. Men man kan inte göra något på egen hand. Vi måste göra det tillsammans, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM