Helsvenskt målvaktspar tar plats i Vancouver

HOCKEY

Luongo skadad – då flyttas Joacim Eriksson upp

Foto: Eddie Läck, Roberto Luongo och Joacim Eriksson.

Roberto Luongo är skadad – då blir det ett helsvenskt målvaktspar i Vancouver Canucks.

Skellefteås förre guldmålvakt, Joacim Eriksson, har kallats upp från AHL och kommer att vara reserv till Eddie Läck den närmsta tiden.

– Nu när Roberto är borta är det dags för mig att kliva fram, säger Eddie Läck till Vancouver Sun.

På 1990-talet kamperade Tommy Salo och Tommy Söderström ihop i New York Islanders.

På söndagen, när Vancouver Canucks möter Calgary Flames, kommer vi att få se ett helsvenskt målvaktspar i NHL igen.

I den sista matchen innan juluppehållet lämnade Vancouvers målvaktsetta Robert Luongo isen efter att ha blivit pååkt av Winnipeg Jets Dustin Byfuglien. Luongo beräknas missa cirka tio dagar på grund av en förmodad ljumskskada och i hans frånvaro har Joacim Eriksson, som vann SM-guld med Skellefteå i våras, kallats upp från farmarlaget Utica Comets.

”Väldigt bra julklapp”

– De ringde mig för ett par dagar sedan och jag blev väldigt glad. Det var en väldigt bra julklapp för mig, säger Joacim Eriksson till Canucks hemsida.

23-årigen har gjort 20 matcher i Utica, som ligger sist i AHL:s västra konferens, den här säsongen och har 90,7 i räddningsprocent.

För Eddie Läck betyder Luongos frånvaro att han tar hand om förstaspaden tills vidare.

Vunnit sex av åtta starter

– Jag har alltid trott att jag haft kapaciteten att spela i den här ligan och jag har jobbat hårt en lång tid för att komma hit. Roberto är vår nummer ett, men nu när han är borta är det dags för mig att kliva fram. Jag försöker bara ta det dag för dag och inte tänka för mycket på vad jag har gjort tidigare. Jag tänker bara på vad jag kan göra bättre, säger 25-åringen till Vancouver Sun.

Läck står noterad för åtta starter i NHL och har vunnit sex av dem. I snitt har han släppt in 1,93 mål per match och har imponerande 92,8 i räddningsprocent.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL