Färjestad BK

Loob: Förtroendet är vattentätt

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

Färjestad är fast förankrat i botten.

Men trots att laget sparkat tre tränare sen 2006, med klart bättre tabellplaceringar, sitter Leif Carlsson säkert.

– Det är helt skilda saker, lever man inte i nuet och kan göra den bedömningen ska man inte gräva i det förgångna heller, säger klubbdirektör Håkan Loob.

Håkan Loob, klubbdirektör i Färjestad.

Färjestad fortsätter att förlora. På Hovet fick man en mardrömsstart när Danny Taylor släppte in en lös handledare från Fredrik Hynning redan efter en dryg minut. Sen kom man aldrig ifatt.

Tränare Leif Carlsson håller inte tillbaka sin oro.

– Läget är jätteallvarligt, vi är näst sist i tabellen och det känns som vi har väldigt svårt att hitta en väg att vinna matcher just nu, säger han.

Färjestad har en historia av att sparka tränare i motgång. Tre tränare har fått sparken sedan 2006 och alla har då legat betydligt bättre till i tabellen än årets upplaga av Färjestad. Men Leif Carlsson känner sig nöjd med stödet från klubbledningen:

– Absolut, jag känner ett fruktansvärt bra förtroende från föreningen, det gäller att hitta vägar ut ur det här och vad det blir får framtiden utvisa.

”Vibrerar lite grann”

Tror du tålamodet är större med dig för att du är en ur-Färjestadare?

– Det vet jag inte, det får du fråga ledningen.

Klubbdirektör Håkan Loob:

– Får man inga poäng med sig skapar det press på laget och ledningen, så det vibrerar lite grann i väggarna och det måste man givetvis reda ut. Det gör man på olika sätt, men vi tittar på vilka förändringar vi måste göra. Men först och främst måste vi få tillbaka killar från skador, vi har sex man borta som ska vara tongivande och är det sedan någon som underpresterar så är det inte så mycket kvar.

Hur är ditt förtroende för ledartrojkan?

– Det är vattentätt, man ska inte såga dem med tanke på vad jag har sagt. Vi har spelare utanför och några som underpresterar.

När Niklas Czarnecki fick sparken låg ni femma, Roger Melin låg sexa och Leif Strömberg låg femma, varför har ni sådant tålamod den här gången?

– Man kan inte dra en rak linje där i mellan, det är lite skillnad.

”Det händer saker”

Vad består skillnaden i?

– De kanske har alla närvarande och alla spelare tillgängliga och man tycker man har ett jävligt bra lag när man går in i det. Sen händer det saker i vårt rum hela tiden som kanske inte alltid finns tydligt utåt. Det är helt skilda saker. Lever man inte i nuet och kan göra den bedömningen ska man inte gräva i det förgångna heller.

Finns det mer tålamod med en tränare som Leif som kommer från organisationen?

– Det här handlar inte om att ha tålamod med en ledare, du måste analysera hela situationen. Inte göra det så enkelt som media och sparka på någon enskild. Vi har hela bilden och vi måste ta besluten, det kan ingen annan göra, vad nu än folk tror.

Finns det beslut kring laget du vill ta nu direkt, eller vill du vänta längre?

– Nej, nej, vi är på hela tiden, vi har örat mot rälsen, men det handlar mer om att titta på vad som finns där ute (på spelarmarknaden) och utifrån det ha ett tålamod. Det kan hända något i morgon eller om två veckor, säger Håkan Loob.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Färjestad BK