Matthews hyllning till Nylander: ”Stor del av laget”

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Toronto Maple Leafs utan William Nylander och Auston Matthews.

Stora delar av den här säsongen har sett ut så. Men i natt gjorde Matthews en storartad comeback efter skada och passade på att uttala sig om sin svenske lagkamrat.

– Han är en stor del av det här laget. Klockan tickar. Förhoppningsvis löser det sig eftersom alla uppenbarligen vill ha honom här. Och vi spelare vet att Willy vill vara här också.

Inte nog med att Toronto har haft William Nylander borta hela säsongen. Superstjärnan Auston Matthews har missat de 14 senaste matcherna efter problem med sin vänstra axel.

Nylander har nu bara fram till lördag att sluta ett nytt avtal med Toronto. Och samtidigt som ”Nyllet” precis avslutat sin sista träning med AIK:s juniorer så gjorde hans radarpartner från ifjol comeback.

Poängkungen Matthews var tillbaka på isen när Toronto tog emot San Jose. Och det blev en bejublad återkomst inför hemmafansen för 21-åringen.

Foto: Nathan Denette / TT

Redan i första perioden värmde Matthews upp med en framspelning till John Tavares i powerplay. Och det var just i powerplay stjärnan själv fick in sitt elfte mål för säsongen efter endast tolv spelade matcher. Målet innebar 2–1 och innan den första perioden var slut hade John Tavares utökat till 3–1.

Fina orden om Nylander

Auston Matthews fullbordade sin succécomeback i den tredje perioden när han styrde in 5–2-målet.

– Det kändes skönt att vara tillbaka och få hjälpa laget igen. Och att få göra mål direkt är förstås bra för självförtroendet, sa Matthews till Sportsnet.

Melker Karlsson snyggade visserligen till siffrorna för San Jose med ett mål i den tredje perioden fram till slutsiffrorna 5–3. Men det var inget tvivel om att det här var Matthews kväll i Scotiabank Arena. Och nästa gång kanske han har William Nylander med sig på isen. Det hoppas han åtminstone själv på.

– Alla vill uppenbarligen ha honom här. Och vi spelare vet att Willy vill vara här också, sa Matthews till nhl.com.

Att Sidney Crosby gjorde hattrick hjälpte föga för fiaskostämplade Pittsburgh. Crosby gjorde lagets tre enda mål medan motståndarlaget Colorado satte dit hela sex stycken. Gabriel Landeskog stod för ett mål och en assist medan Carl Söderberg gjorde ett mål.

Colorado har nu vunnit sex raka matcher och Landeskog har gjort totalt 15 mål.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!