Djurgården tappade ledning mot Färjestad

avErik Avebäck

Färjestad besegrade Djurgården med 3–2 i en stökig match.

Utvisningarna haglade och bortalaget vände matchen – på elva sekunder.

– Jag tycker det är jäkligt märkliga grejer som händer där ute, säger Djurgårdens Dick Axelsson till C More.

Färjestad hade chansen att passera Djurgården i tabellen och tog den med nöd och näppe när man vann med 3–2 i en händelserik match på Hovet.

Målskyttet inleddes när Robin Norell drev tvärs över planen på egen hand – varpå pucken slutligen landade hos Niclas Bergfors som vispade in 1–0 efter tre minuter. Trots en jämn period utökade Djurgården ledningen genom Emil Bemström som satte 2–0 från nära håll.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

”Domarna kan ju inte kommunicera”

Andra perioden blev tuffare för Djurgården som drog på sig totalt åtta utvisningsminuter. Färjestad utnyttjade hemmalagets bristande disciplin och kom tillbaka in i matchen när Michael Lindqvist reducerade efter en tekning i slutet av perioden.

– Det var ingen bra period. Hattigt, dåligt och mycket utvisningar. Jag tycker det är jäkligt märkliga grejer som händer där ute – och domarna kan ju inte kommunicera, säger Dick Axelsson till C More.

Färjestad vände – på elva sekunder

Med vinden i ryggen rivstartade bortalaget den tredje perioden och gjorde två blixtsnabba mål. Fabian Zetterlund och Marcus Nilsson nätade inom loppet av elva sekunder (!) och Färjestad hade helt plötsligt ledningen.

Med cirka fem minuter kvar – när de kämpade för att stänga matchen – fick Oskar Steen ett matchstraff när han crosscheckade Djurgårdens Bobo Petersson i ryggen.

Trots detta lyckades gästerna hålla igen och lämnade Hovet med en 3–2-seger.

”Ska vara jävligt noga”

Efter matchen uttalar sig Djurgårdens tränare om situationen som resulterade i Färjestads matchstraff.

– Det ser ut som han (Petersson) blir crosscheckad i ryggen och slår huvudet i sargen. Det är klart att det inte är okej, det ska man vara jävligt noga med, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till C More.

Även Oskar Steens egen lagkamrat ifrågasätter tacklingen.

– Han gör väl inte det jättesmarta valet där, det gör han inte, säger Färjestads Fabian Zetterlund.

ARTIKELN HANDLAR OM