Frölunda tog säsongens första bortaseger

HOCKEY

LINKÖPING. Frölunda har haft det tungt i säsongsinledningen.

Men mot Linköping imponerande man stort – och tog säsongens första bortaseger.

– Vi var ett helt annat lag jämfört med tidigare. Det här var riktiga Frölunda, säger Ryan Lasch efter 3–2-segern.

Frölunda var mångas guldtips inför säsongen, men göteborgarna har inte motsvarat förväntningarna under de första omgångarna. Särskilt på bortaplan har det blivit dålig utdelning. De kom till Linköping med tre raka bortaförluster, men den sviten bröt man i och med 3-2-segern i Saab Arena.

– Jätteviktigt. Vi gör två riktigt bra perioder, men tappar lite i tredje perioden, säger Frölundakaptenen Joel Lundqvist.

Har det varit frustrerande att ni inte kommit upp i nivå i inledningen av säsongen?

– Vi känner själva att vi inte kommit upp som vi vill. Vad alla andra tycker får man leva med, men vi känner själva att vi inte varit där vi vill vara. Men det är en process och i dag tar vi steg åt rätt håll, säger Lundqvist

Efter segern får Frölunda beröm av LHC:s assisterande tränare Johan Åkerman, som menar att göteborgarna varit det bästa lag LHC har mött så här långt.

– Det här var viktigt för självförtroende. Vi gör en bra laginsats. Vi var ett annorlunda lag jämfört med de tidigare sju matcherna. Det här var riktiga Frölunda. Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här, säger Ryan Lasch.

Var det här er bästa match för säsongen?

– Ja jag tycker det. Vi var ett helt annat lag i dag jämfört tidigare. Vi vinner närkamper, vi var först på pucken, vi forecheckar, och det är vårt sätt att spela hockey. Så här vi ska spela och då ser ni hur det går, säger Ryan Lasch.

Tränaren Roger Rönnberg håller med om att det är så här Frölunda ska spela.

– Lite så. Den hockeyn vi vill spela kräver mycket energi och den energin måste spelarna var beredda att lägga ner varje kväll, säger Rönnberg.

ARTIKELN HANDLAR OM