Jesper Bratts succésäsong fortsätter

NEW YORK. Jesper Bratt håller på att få sitt stora genombrott.

Han prickade in sjunde målet för säsongen, och svarade dessutom för en assist, när New Jersey i natt såg till att Philadelphia åkte på tionde raka förlusten.

– Ja, det går bra just nu och jag ser det som belöningen för hårt arbete, säger dynamitladdningen från Trångsund efter 3-0-segern i The Rock.

I någon mån fick Jesper i och för sig sitt genombrott så fort han dök upp i New Jersey hösten 2017. Ingen hade föreställt sig att han skulle ta plats i Devils-truppen men han var så bra att det helt enkelt gick att hålla honom utanför – och sedan har han successivt blivit vassare varje säsong som passerat, för att verkligen etablera sig som en av lagets förgrundsgestalter den här hösten.

Moget spel

Insatsen mot Flyers i natt var mycket karaktäristisk. Fem och en halv minut in i andra perioden piskade han in en rungande projektil från högerkanten – och i mitten av samma period var han inblandad i förarbetet till rookien Dawson Mercers 2-0-mål.

– Ja, det går bra just nu. Jag känner att jag liksom blivit ett år äldre i mitt spel. Jag har bra fart på grillorna, är med och skapar chanser och när jag väl nyper till går puckarna in. Det är belöningen för en process som startade redan i somras, jag har verkligen jobbat hårt sedan dess, säger den 23-årige snipern när vi talar med honom efteråt.

Han fortsätter:

– Men framförallt är jag glad över att vi lyckades bryta vår förlustsvit och studsade tillbaka efter några mindre lyckade matcher. Jag tycker vi spelade riktigt bra ikväll.

Spelade i förstalinan

I natt opererade Jesper huvudsakligen i förstakedjan med Pavel Zacha och Nico Hischier, men tidigare under säsongen var den lina han bildade med nämnde rookien Mercer och landsmannen Andreas Johnsson en av de verkliga attraktionerna hos Devils – och konstellationen ligger honom fortfarande varmt om hjärtat.

– Ja, det kändes redan från start att vi skulle kunna uträtta mycket tillsammans med vår fart och vår energi. Det var verkligen roligt att spela i den kedjan, fortsätter han.

– Det har inte minst varit kul att se hur bra ”Mango” (Andreas Johnsson) varit. Alla vet att han är snabb och målfarlig, men han har framförallt imponerat med sin inställning den här säsongen. Han vinner alltid tillbaka puckar och gör enorm nytta för laget med sitt hårda jobb. 

För Flyers tätnar mörkret. Trots coachbytet i början av veckan åkte de alltså på tionde raka förlusten – och såg för det mesta helt stabbiga ut igen.

På Manhattan prickade svenske rookien Nils Lundkvist samtidigt in sitt allra första mål i NHL – och blev så glad att han ramlade omkull.

Men det fanns få skäl att fira efteråt, för New York Rangers fick sin sju matcher långa segersvit avklippt av Colorado Avalanche.

Med ett brak.

Gästerna vann med 7-3 och hade bud på mer mot en olycklig Adam Huska, tredjemålisen som tvingades begå NHL-debut mot svårast tänkbara motstånd och inte riktigt höll måttet.

– Men vi förlorade som ett lag och var helt enkelt inte tillräckligt bra. Det här är bara att glömma, säger coachen Gerard Gallant.

Gabriel Landeskog assisterade till ett mål – och slängde ännu en gång handskarna och började slåss efter att Jacob Trouba sänkte stjärnan Nathan MacKinnon med en hård tackling mitt på isen.

Bruce Boudreau vet ännu inte hur det känns att förlora i Vancouver.

Canucks vann även nye coachens andra match hemma i Rogers Arena i natt, mot Boston.

Ställningen var 1–1 vid full tid - och sedan avgjorde hemmalaget på straffar.

Glödheta Dallas Stars såg ut att vara på väg mot åttonde raka segern i Las Vegas. De hade ledningen med 3-1 i mitten av andra och med 4-2 i mitten av tredje, men de gyllene riddarna vägrade ge sig och gjorde under en fantastisk tredjeperiod ett ruskigt ryck och vann till slut med 5-4.

William Karlsson hade en assist för hemmalaget och John Klingberg två för gästerna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN