NHL

Snabb replik av Colorado mot St Louis

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Nej, i år kommer Colorado Avalanche uppenbarligen inte vika ner sig för att det tar emot emellanåt.

De replikerade snabbt på förlusten mot St Louis i förra matchen och tog på nytt kommando i matchserien med en 5-2-seger inatt.

– Det var viktigt, det blir lite lugnare att leda med 2-1 än tvärtom. Men å andra sidan är det inget som skakar det här laget, säger Gabriel Landeskog till Sportbladet.

Efter 1-4-förlusten i andra ronden mot Blues, hemma i Denver i torsdags, började viss oro spridas bland Colorado-fansen.

Ska ett fantastisk grundserieframträdande återigen följas av en för tidig sorti i slutspelet, undrade somliga. Som i andrarundan ifjol till exempel, när de först vann två matcher mot Vegas och sedan förlorade fyra raka och fick packa trunken och gå på sommarsemester.

Men nej. I år finns det uppenbarligen en annan beslutsamhet och en annan insikt om vad som krävs hos de stora favoriterna. I nattens retur, i St. Louis, stod de för en riktigt stabil insats och vann med 5-2.

– Vi var inte alls nöjda med hur vi spelade senast så det känns väldigt bra att vi kunde studsa tillbaka på det här sättet direkt. Det stärker självförtroendet i hela gruppen, säger Gabriel Landeskog när vi når honom på bussen från arenan till hotellet efter slutsignalen.

Hamnade i underläge igen

Han fortsätter:

– Det blir såklart lite lugnare att leda med 2-1 än tvärtom  Men å andra sidan är det inget som skakar det här laget. Vi vet vad vi måste göra och har redan allt fokus på fjärde matchen.

Även den här gången hamnade Avs i 1-0-underläge, men kom tämligen snabbt tillbaka och gick om och hade 3-2-övertag när tredje perioden startade. Då försökte hemmalaget förstås iscensätta en forcering, men fick inte så mycket uträttat. Landeskog & co stängde effektivt ner matchen.

– Ja, tredje var bra. De hade en riktigt farlig chans precis i början, men då gjorde Darcy Kuemper en strålande räddning och sedan gav vi dem inte alls så mycket.

Två puckar i tom kasse

Istället kunde gästerna sätta två puckar i tom kasse på slutet. Eller en och en halv kanske man ska säga. När Landeskog och Nathan Mackinnon kom loss i kontring var målvakten Ville Husso – som hade ersatt skadade Jordan Binnington i början av matchen; se artikel härintill – precis på väg ut men blev skoningslöst rundad och så kunde Gabriel sätta sitt femte mål i årets slutspel i tom bur i alla fall.

– Det var inget av de svårare mål jag gjort, nej. Men i det här läget tar man såna också, konstaterar han.

Colorado leder alltså matchserien med 2-1. Nästa match spelas natten till tisdag.

ANNONS

Jackpot på Europatipset! Chans på 2,5 miljoner – tippa veckans hetaste matcher.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: En av våra största NHL-ikoner

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Gabriel Landeskog

Colorado Avalanche

St. Louis Blues

Stanley Cup

Ishockey