William Eklund och Jonathan Dahlén fortsätter övertyga i San Jose

NEW YORK. Nu borde det vara klart.

San Jose Sharks-ledningen kan näppeligen hålla blågula rookie-duon William Eklund och Jonathan Dahlén utanför premiärtruppen i veckan.

De övertygade återigen i nattens genrep mot Vegas – och stod dessutom för varsitt läckert mål.

– De har gjort det bra hela försäsongen, jag tror bägge två tar en plats, säger lagkamraten Erik Karlsson till Sportbladet efter 4-0-segern.

TV

Åtskilliga svenska rookies har gjort finfint intrycket under NHL:s försäsong, men särskilt högt jublar fansen i San Jose över vad blågula unghajarna William Eklund och Jonathan Dahlén ställt till med 

De har spelat strålande hockey i varenda träningsmatch och producerat konstant – och på samma sätt rundade de alltså av i nattens genrep mot Vegas.

Blott en och en halv minut in i matchen stod Dahlén parkerad på exakt rätt position vid kassen och kunde vispa in 1-0 efter att Erik Karlsson först slagit en konstpassning bakom ryggen till en öppen Timo Meier – och en bit in i andra perioden kom Eklund loss i vad som blev två-mot-noll med letten Rudolfs Balcers och var sist på pucken efter förträffligt klapp-klapp-spel.

– Ja, de har fått chansen och verkligen tagit den. Jag kan inte se att det kunnat gjort något mer än de gjort, säger ”EK65” när vi talar med honom efteråt.

Jonathan Dahlén, till vänster, har imponerat under San Jose Sharks försäsong.
Jonathan Dahlén, till vänster, har imponerat under San Jose Sharks försäsong.

– Så jag tror bägge två tar en plats i truppen. Åtminstone till en början. Man ska ha klart för sig att det blir mycket tuffare nu, försäsongen är vad den är. Men de har gjort det bra och det har varit väldigt kul att se.

Den 31-årige backstjärnan stod för assisten till båda målen de unga landsmännen prickade in och såg pigg ut själv också.

– En sån här gång, i sista matchen innan grundserien, håller jag mig mest undan så jag inte blir skadad. Men jodå, det känns bra. Jag är kry och hel, konstaterar han.

Sharks inleder grundserien med hemmamatch mot Winnipeg kommande lördag.

Även Lucas Raymond genrepade under lördagen med sitt Detroit. Det blev inga nya poäng och rödvingarna fick dessutom stryk med 3-1 av Buffalo. Men det verkar ändå som att den 19-årige göteborgaren får chansen från start. Han fanns i alla fall inte med bland de som skickades till AHL efter slutsignalen i försäsongens sista drabbning.

Det gjorde däremot kompisen Jonatan Berggren, så hans nordamerikanska äventyr börjar i Grand Rapids.

Övriga resultat från försäsongsfinalen i natt:

•Nashville – Carolina 4-3

(Ett mål av Filip Forsberg, en assist av Jesper Fast)

•Tampa – Florida 4-2

•Colorado – Dallas 4-2

(Två assist av Andre Burakovsky, en assist av Gabriel Landeskog)

•Toronto – Ottawa 4-1

(En assist av William Nylander)

•Columbus – Pittsburgh 3-4/OT

(En assist av Gustav Nyquist)

•NY Islanders – NY Rangers 4-5/OT

•Chicago – Minnesota 5-1

•Vancouver – Edmonton 2-3

(En assist av Elias Pettersson)

•LA - Anaheim 3–4/Straffar

(En assist av Rickard Rakell, en assist av Adrian Kempe).

Samtliga NHL-lag har nu spelledigt i två dygn. Natten till onsdag startar säsongen på riktigt. Ett drygt dygn innan dess, 23.00 svensk tid på måndag, ska premiärtrupperna vara spikade.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!