Hedman: ”Vi vet vad som krävs för att vinna”

TT
TT

NEW YORK. Mycket vill alltid ha mer.

Så nej:

Victor Hedman och de andra stjärnorna i Tampa är inte nöjda med två raka Stanley Cup-titlar.

– Absolut inte. Vi vill inte se någon annan med bucklan, säger den svenske backstjärnan till Sportbladet inför nattens säsongspremiär.

De är vid sidan av Pittsburgh Penguins de enda som vunnit Stanley Cup två år i rad och eftersom senaste titeln bärgades så sent som i juli kunde man ju kanske tro att en viss mättnad, en viss belåtenhet, skulle ha slagit rot i mästartruppen.

Men så låter det alltså inte alls på Victor Hedman när vi talar med honom dagen innan säsongens första puck släpps i Amalie Arena.

Tvärtom tycks han och lagkamraterna fått för sig att de ska bli första laget att rada upp tre raka mästerskap sedan New York Islanders regerade världen i början av 80-talet. 

– Vi är fortfarande hungriga och vill vinna igen. Absolut. Det är en ny säsong nu och brinner man inte för att ta hem alltihop igen är man i fel bransch, säger den förre Conn Smythe-vinnaren på telefon från hemmet i västra Florida.

– Naturligtvis vet vi att det blir tufft men vi vet också hur man gör för att vinna, vi har det som krävs och vi vill inte se någon annan med bucklan.

Truppen brandskattad

Det är dock ett obestridligt att faktum att Lightning-truppen brandskattas rätt hårt sedan senast. På grund av lönetaket – fruset till följd av pandemin – kunde general managern inte behålla en enda av pjäserna i den hyllade tredjekedjan i somras; , alltså Yanni Gourde, Blake Coleman och Barclay Goodrow. Dessutom försvann gamle trotjänaren Tyler Johnson och backförvärvet David Savard.

Men ”Vigge” tror att mästarna klarar av att kompensera för de avbräcken.

– Det är klart att det är kännbart att alla killarna i den där tredjekedjan försvinner, de var verkligen bra, framförallt i rollen som forechecking-experter, fortsätter han.

– Men ja, jag är övertygad att vi har andra som kan täcka upp där. Både egna, unga killar och sådana som anslutit. Ross Colton tror jag till exempel får ett stort genombrott i år, och Pierre-Edouard Bellemare har sett stark ut sedan han kom hit. Jag är inte orolig.

Sedan är ju Herr Hedman själv kvar – och han ska enligt uppgift vara i bättre fysiskt skick än på många år.

– Mja, jag är i alla fall i min bästa form sedan i mars, när jag åkte på min skada. Jag känner mig bra i kroppen, jag är fräsch och utvilad och har haft en bra sommar. Nu ska det bli otroligt kul att komma igång med en ny säsong.

Det allra bästa med Victors sommar var förstås att han fick förverkliga drömmen om att ta hem bucklan till Ö-vik – och den drömmen ska, är det absolut tänkt, gå i repris om åtta -nio månader.

För nej, Tampa Bay Lightning är inte nöjda.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!