Mika Zibanejad får jättekontrakt i NHL

NEW YORK. Säsongspremiär väntar om bara några dygn, så firandet blir beskedligt.

Men något glas champagne kommer Mika Zibanejad ändå att unna sig när det nya superkontraktet med New York Rangers nu är signerat.

– Det är sånt här jag bara drömt om tidigare, det känns verkligen helt fantastiskt, säger den 28-årige stockholmaren till Sportbladet.

Han har fortfarande ett år kvar på det gamla kontraktet, så ingen förväntade sig att det skulle komma några nyheter om. Mika Zibanejads framtid i New York förrän tidigast till våren.

Men redan på söndagen meddelade alltså New York Rangers och klubbens förstecenter att man kommit överens om en förlängning från och med nästa säsong.

Det nya kontraktet löper över åtta år och ger i genomsnitt 8.5 miljoner dollar per säsong – vilket sammanlagt motsvarar ungefär 592 miljoner kronor.

Förhandlat av brodern

– Jag vet nästan inte hur jag ska uttrycka mig, men jag är givetvis väldigt nöjd. Det här är definitivt en dag jag inte kommer att glömma, säger Mika när vi talar med honom under eftermiddagen.

– Såna här kontrakt har jag sett andra signera genom åren och bara drömt om för egen del. Naturligtvis känns det helt fantastiskt.

Både pengarna och längden på kontraktet – förhandlat av brodern och agenten Monir – föranleder jubel, men framförallt uttrycker den 28-årige stockholmaren tillfredsställelse över att hela processen är avklarad redan nu.

– Ja, nu behöver jag inte tänka på eller få frågor om det mer. Istället kan fokus ligga där det ska ligga, på att vinna matcher, fortsätter han.

”Rutin och ung hunger”

Och det finns det förhoppningar om att Rangers efter några tyngre ”rebuild”-säsonger ska kunna göra lite oftare i år. Manhattan-klubben satsar aggressivt och har av allt att döma något spännande på gång.

– Det är ju ytterligare ett skäl till att jag är så nöjd med det här, man vill ju vara med nu när laget börjar bli så bra. Vi har en fin blandning av äldre rutin och ung hunger, och det har sett lovande ut under försäsongen, så jag har stora förhoppningar på det som händer nu och känner mig väldigt motiverad.

Hur ska det nya kontraktet firas? 

– Vi har säsongspremiär om bara några dagar, så det blir nog rätt stillsamt. Men något glas champagne kanske jag unnar mig ändå.

Fattas bara.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!