Rangers tvingar fram avgörande match: ”Fruktansvärt kul”

NEW YORK. Det finns verkligen ingen ”quit” i New York.

Rangers överlevde ännu en måste-match i natt och besegrade Carolina med 5-2 hemma i ett sjövilt Madison Square Garden.

Så nu blir det en Game 7 i Raleigh natten till tisdag.

– Då kan vad som helst hända, säger Mika Zibanejad, som gjorde ytterligare ett mål och nu är trea i hela slutspelets poängliga, till Sportbladet.

Uppdatering: NY Rangers vinner game 7 – vidare till semifinal

Det är ju så New York Rangers stridsrop i Stanley cup-slutspelet lyder:

”No quit in New York” (Ungefär: ”New York ger aldrig upp”).

Och hittills har Broadway Blueshirts i sanning levt upp till de orden. De hade tre matchbollar mot sig i serien mot Pittsburgh men vann i alla fall – och i natt vann de alltså ytterligare en fajt när hela säsongen stod på spel.

– Ja, det var en riktigt stark insats av oss, vi spelade precis vi som vi skulle och givetvis känns det fantastiskt skönt att vi vann, säger Mika Zibanejad när vi talar med honom efter 5-2-seger i det sjätte mötet med Carolina.

Han prickade själv in ett mål i ett powerplay i mitten av första perioden och är nu med sammanlagt 16 poäng trea i slutspelets poängliga. Bara monstruösa Edmonton-duon Connor McDavid och Leon Draisaitl har gjort fler.

– Givetvis är det kul att bidra i såna här matcher, för det innebär att jag hjälper laget att vinna och det är det enda som betyder någonting, fortsätter han.

Två assist av målvakten

Nu är frågan bara hur Rangers ska göra för att slå Hurricanes i Game 7 i PNC Arena i Raleigh natten till tisdag.

Jesper Fast & co må ha skrivit historia i natt, genom att bli första laget någonsin att inleda ett Stanley Cup-äventyr med sex raka bortaförluster. Men de är samtidigt obesegrade på hemmais.

– Nu är det dock Game 7 och då kan vad som helst hända. Det ska bli fruktansvärt kul att få vara med om, säger Mika.

– Vi ska bara försöka inleda på samma sätt som ikväll. Genom hela serien känns det som att hemmalaget fått sätta tonen i första perioden, men nu får vi se till att inte vänta på nånting utan börja spela på en gång.

Rangers målvakt, Igor Sjestiorkin, hade en ny monsterkväll i den sjätte ronden och var inblandad i det mesta. Inte nog med att han stoppade 37 skott. Han bidrog också med två (!) assist – och drog på sig en utvisning för interference.

– Det är härligt att ha en målvakt som bara har ett mål kvar att göra, flinar Artemi Panarin.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!