Ovetjkin om Trump: ”Han är mitt fan”

Publicerad 2019-08-02

Washington Capitals besökte Vita Huset tidigare i år.

Väl där presenterade presidenten Donald Trump den ryske superstjärnan Ovetjkin som ”Alexander den store”.

– Det är fansen som gett mig det smeknamnet. Vilket betyder att Trump är mitt fan, säger Ovetjkin.

Följ ämnen
Donald Trump

I egenskap av regerande Stanley Cup-mästare besökte Washington Capitals Vita Huset tidigare i våras.

Under mötet berättade Donald Trump att hans dotter Ivanka är ett stort fan av Alex Ovetjkin, samtidigt som han konstaterade att den ryske skarpskytten kallas ”Alexander den store”.

”Det betyder att han är mitt fan”

Under gårdagen lanserade Ovetjkin en ungdomsturnering i hemma i Ryssland. I samband med det höll stjärnan en presskonferens där han fick han svara på frågor av de inhemska journalisterna.

På frågan om hur det kändes att bli kallad ”Alexander den store” av presidenten svarade han lättsamt:

– Det är fansen som gett mig det smeknamnet. Vilket betyder att Trump är mitt fan, säger han enligt ryska sajten Sport24.

Svarar på Panarins utspel

Donald Trump var inte den enda presidenten som avhandlades under frågestunden. Ovetjkin fick även svara på frågor om landsmannen Artemij Panarins utspel nyligen, där han kritiserade Rysslands president Vladimir Putin.

– Putin förstår inte vad som är rätt eller fel längre. Han har haft makten i nästan 20 år och vi har inte sett någon rättssäkerhet. Han har suttit där för länge, och inte släppt in någon annan, sa Panarin bland annat.

Ovetjkin delar inte den synen.

– Jag vet inte. Ingenting har kanske förändrats sedan 90-talet där han bor. Mitt liv har förändrats, mycket har förändrats i landet inom idrotten, säger han.

Följ ämnen i artikeln