”Min fru var beredd att riskera sig själv”

Erik Karlsson om rädslan vid förlossningen

Förrförra helgen blev Erik och Melinda Karlsson föräldrar.

Nu berättar den svenske NHL-stjärnan att förlossningen föregicks av komplikationer.

– Min fru var beredd att riskera sig själv, säger han till The Athletic.

Våren 2018 drabbades familjen Karlsson av en tragedi då de förlorade sin ofödda son. När Melinda blev gravid för andra gången beslutade de sig för att hålla nyheten hemlig.

Förrförra helgen kom deras dotter, Harlow Rain Karlsson, till världen.

”Till min vackra hustru för att hon gjort allt i sin makt för att sätta vår underbara lilla flicka till världen, aldrig har jag mött en mer beslutsam eller starkare person”, skrev Erik Karlsson i ett inlägg på Instagram.

Lider av sjukdom

Nu berättar han att förlossningen var komplicerad.

Melinda lider av en sjukdom som gjort att hon tvingats ta blodförtunnande mediciner under hela graviditeten. När proceduren skulle inledas var man tvungna att vänta i tolv timmar för att hon inte skulle riskera att förblöda.

– Om barnet hade behövt komma ut så hade min fru sagt åt dem (läkarna) att få ut barnet och därmed riskerat sig själv, vilket så klart inte hade varit optimalt, säger Karlsson till The Athletic.

”Otäck känsla”

Lyckligtvis gick allting bra.

– Men det var en otäck känsla fram till hon äntligen kom ut. Man kände en rädsla för huruvida det skulle gå bra eller inte, men den rädslan förvandlades till glädje så fort vi insåg att allt var okej. Det var en väldigt häftig känsla, säger Erik Karlsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!