Rutinerade backen klar för sin sjätte SHL-klubb

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:

Oskarshamn fortsätter att satsa på rutin.

Efter tunga backskador tar Smålandsklubben in Nichlas Torp.

Den 30-årige välmeriterade spelaren från Jönköping hämtas närmast från hockeyettan.

Veckan innan SHL-premiären tog nykomlingen Oskarhamn in rutinerade SHL-spelare som Johan Alm, Johannes Salmonsson och Nichlas Hardt.

Efter återkommande skadeproblem fylldes truppen på med rutinerade tysken Felix Schütz i förra veckan.

Nu har sportchefen Daniel Stolt också skrivit ett korttidskontrakt på sju veckor med defensivt starke Nichlas Torp.

– Vi har haft en hel del otur med skador såhär långt. Nichlas Torp spelade så sent som ifjol i Malmö och vi får en lagspelare med styrkorna i det defensiva spelet, säger Daniel Stolt.

För närvarande har Oskarshamn två ledande backar skadade, kaptenen Johan Alm och karaktärsspelaren Oskar Nilsson.

Vann SM-guld

Den vänsterfattade backen har spelat tio säsonger i den högsta ligan för HV71, Timrå, Modo, Leksand och Malmö – 2010 vann han SM-guld med moderklubben HV71.

Han har också spelat i den tyska ligan för Nürnberg och Düsseldorf, fjolårssäsongen i Malmö gick trögt och den 26 januari lämnade han för Düsseldorf resten av säsongen.

Den här säsongen har Nichlas Torp hållig igång i Jönköping-klubben HC Dalen i väntan på en större klubb, det hann bli två matcher i hockeyettan.

Tuff säsong

Efter sju raka förluster vann Oskarshamn hemma mot Linköping med 3–2 på lördagskvällen, den här veckan väntar Malmö borta på torsdag och Djurgården borta på lördag.

Forwards Markus Modigs och Nichlas Hardt kan troligtvis inte heller spela den här veckan, däremot kan Gustaf Franzén vara tillbaka efter att ha missat lördagsmatchen.

Nichlas Torp har spelat totalt 466 matcher i SHL och SM-slutspelet, på meritlistan finns också sex landskamper med Tre Kronor.

Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE