Rasmus Asplunds första mål i NHL

avPer Bjurman

NEW YORK. Rasmus Asplund fick ställa en helig souvenir i bokhyllan i natt.

Han smällde in sitt allra första NHL-mål när Buffalo krossade New Jersey med 7-1 hemma i Keybank Center.

– Väldigt roligt för honom, han har varit otroligt bra, säger landsmannen Johan Larsson, som själv stod för tre assist, till Sportbladet.

Det är ju en gammal tradition att lagkamraterna sparar pucken när unga rookies gör sina första mål i världens bästa liga, så de kan ställa klenoden i prisskåpet – och i natt var det alltså Rasmus Asplund som hedrades på det sättet.

När en knapp minuter återstod av första perioden i Sabres möte med New Jersey fick den 22-årige värmlänningen pucken av Casey Mittelstadt i vänstra tekningscirkeln och nöp till med ett kvickt, välriktat skott målvakten Louis Domingues inte hade någon chans på.

Foto: NHL.com

– Det var riktigt roligt att se, Rasmus har varit otroligt bra och nyttig för oss, och han har haft gott om lägen så det där förtjänade han, säger Johan Larsson på telefon från Buffalo efter slutsignalen.

Asplund var nu inte ensam om att göra mål i vad som artade sig till rena klang- och jubelföreställningen inför hemmafansen. Sabres körde över det för tillfället helt förlamade New Jersey, hade ledningen med 5-0 efter en förkrossande förstaperiod och vann till slut med 7-1.

Nytt mål av Olofsson

– Vi fick två snabba och redan då gick luften ur dem litegrann, kändes det som. När vi sedan fick in även trean var det över, fortsätter Larsson.

– Det var skönt att få ordentlig utdelning, särskilt som vi på slutet gjort riktigt bra matcher men ändå förlorat.

Den 27-årige gotlänningen stod själv för tre assist och tangerade därmed personbästat i antal poäng i en och samma match.

– Ja, kul. Det känns bra att få lite flyt och göra några poäng, kommenterar han.

Även Victor Olofsson stod för en fullträff, sin elfte för säsongen – varmed han rycker i toppen av rookiesarnas skytteliga.

Hampus Lindholm var Anaheims särskilde segerorganisatör i hemmaderbyt mot LA Kings under natten.

Han spelade fram till tre mål – inklusive ett helsvenskt som Jakob Silfverberg gjorde och som även Richard Rakell hade assist på.

Slutresultat: 4-2.

New York Rangers öppnade katastrofalt hemma mot Vegas och hamnade snabbt i 2-0-underläge.

Efter en grundlig uppsträckning av coachen David Quinn under en timeout, blev Blåskjortornas spel bättre, men det var för sent – gästerna från Nevada vann till slut med 4-1.

William Karlsson assisterade till ett av Vegas mål och Mika Zibanejad till Rangers tröstdito.

New York Islanders bara skövlar på. I natt avfärdade de Detroit, på bortaplan med 4-1.

St. Louis Blues har verkligen börjat visa mästartakter igen. De stod för en närmast perfekt insats mot Chicago i United Center i natt och vann med 4-0.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey