HV71:s målexplosion mot mästarna: ”De skiter i det”

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Efter 2–4-förlusten hemma mot HV71 sågades Frölundas insats.

Både av CMore:s Sanny Lindström – och hemmaspelarna.

– De skiter i det, säger Lindström.

– Vi fuskar, säger Simon Hjalmarsson.

Följ ämnen i artikeln

Skotten var inte många under förstaperioden mellan Frölunda–HV71. Skottstatistiken efter en tredjedel av matchen var blygsamma 4–2 i Frölundafavör (plus en bortdömd skridskospark i mål från Simon Hjalmarsson).

Desto fler skott skulle skjutas i den andra perioden. Och framförallt skulle desto fler gå i mål när gästande HV gick ut och fullkomligt körde över den regerande svenska mästaren.

Axel Holmström inledde först målskyttet med knappt en och en halv minuts avklarat spel i andraakten. Målformsstarke Simon Önerud (fem mål på senaste sex matcherna) utnyttjade sedan en minimal vinkel när han lirkade in 0–2 via kökgsvägen efter 27.28.

Ostörd Camara

Om det inte vore för en monsterplockräddning av Niklas Rubin hade även 0–3 (i boxplay dessutom) suttit några minuter senare. Eller ja, Christoffer Törngren gjorde till slut ändå 0–3 några ytterligare minuter efter det.

Och medan hemmalaget, som dessförinnan enbart släppt in ett mål i vardera av sina sex senaste hemmamatcher i SHL, deppade över det målet så glömde de jobba hem. Vilket innebar att Anthony Camara ostört kunde vräka in 0–4 efter en målvaktsretur från ett friläge.

– Titta där. Vi har fem stycken rödklädda indianer bakom tekningspunkten, säger Petter Rönnqvist i C More-studion när 0–4-reprisen rullas.

– Det är en jättemärklig situation. De slutar ju åka när returen kommer. De skiter i det, de slutar bara åka. När han (Roger Rönnberg, tränare) ser det där tror jag det ryker om honom, fyller C More-expertkollegan Sanny Lindström i.

Lasch skadad

Som om det inte kunde bli värre för Frölunda så skulle stjärnan Ryan Lasch lämna isen med rejäla smärtor efter att ha fått ett skott på sin högra fotled i mitten av tredje perioden.

Att Simon Hjalmarsson och Johan Sundström därefter satte varsin reducering, vilket fastställde slutresultatet till 2–4, kändes sammantaget som föga tröst för hemmalaget.

Men det rykte inte allt för mycket om Frölundatränaren Roger Rönnberg efter matchen trots allt.

– Jag tycker inte HV är så fantastiska. Vi bjuder upp till det ganska rejält, säger Rönnberg till C More.

I Jönköpingslägret användes dock desto mer superlativer till deras egen insats.

– Vi gör en riktigt bra bortamatch. En av de bättre i år, säger Johannes Kinnvall till C More.

Jobbade inte metodiskt

Efter matchen gav Frölundas Simon Hjalmarsson Sanny Lindström rätt i kritiken:

– Vi kom inte upp i nivå i dag. Första perioden var jämn och vi spelade ganska bra. I den andra släpper vi in något mål och då känns det som vi slutar att spela. 

– När det står 3-0 får de kom två spelare ensamma mot vår målvakt och slå in retur i öppen kasse. Man får inte börja fuska så, man ska jobba sig metodiskt in i matchen och det gjorde vi inte där. 

Sanny Lindström tycker att ni ”skiter i det”. 

– Ja, det är ett annat uttryck för att fuska. Vi tar inte hemjobbet som behövs. Stöter emot när vi inte ska göra det och blir överspelade. Fuska eller skita i det är vilket som. Det var inte tillräckligt bra helt enkelt, säger Hjalmarsson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!