HV71 prestigevärvar – efter spelarflykten: ”Inte orolig”

HV71 har tappat flera profilstarka spelare under de senaste månaderna.

Nu har truppbygget inför nästa säsong börjat – på två dagar har klubben presenterat tre starka nyförvärv.

– Det går att ersätta alla spelare, säger lagets tränare Lucas Frey.

HV71:s SDHL-säsong tog i år slut i semifinalen efter tre raka förluster mot Luleå/MSSK – ett lag som senare tog SM-guld.

Efter säsongen skedde en rejäl spelarflykt från Jönköpingsklubben. Bland annat lämnade profilstarka spelare som Jenni Asserholt, Fanny Rask, Sabina Eriksson, Claudia Kepler och Maja Jakobsson. I stället har det Lucas Frey-ledda laget plockat in några andra intressanta namn.

I dag presenterades den kanadensiske forwarden Kaitlyn Tougas, som stod för 50 poäng på 36 matcher i Modo-tröjan under den förra säsongen.

– En spelare som sprider mycket positiv energi och har offensiva kvaliteter som gör att hon kan bryta mönster, säger Peter Ekelund, GM i HV71, till klubbens hemsida.

Och på torsdagen värvade man in en tung duo från Leksands IF. Anna Borgqvist, som har spelat över 300 matcher i SDHL, och Danielle Stone från Kanada. Borgqvist, med fem VM-turneringar och två OS i bagaget, gjorde 32 poäng på 36 matcher medan Stone svarade för 30 poäng på 36 matcher.

”Jag är inte orolig”

– Vi lägger till spelare som kan göra mål. Det var något som vi saknade förra säsongen. Jag har haft koll på spelarna under en längre tid och jag är imponerad. De här spelarna har stor erfarenhet och kommer att tillföra väldigt, väldigt mycket, säger Lucas Frey.

Hur reagerar truppen på att så många profilstarka spelare lämnar?

– Det går att ersätta alla spelare. Så är det i hockeyvärlden. Det kan vara svårt för människor att förstå det, men det är så det fungerar. Jag är inte orolig, fortsätter Frey.

HV-tränaren berättar att han vill få in ytterligare tre-fyra forwards och två backar till truppen.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!