Vi gav Emil Sylvegård sin pappas jobb

SHL-profilens lag i Dream Team

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Du får 50 miljoner kronor att spendera.

Gör sedan ditt eget lagbygge.

Det har Malmö-profilen Emil Sylvegård gjort.

Med sedvanlig energi och oavbrutet snack.

Nästan som att ge pappa Patrik Sylvegårds jobb, sportchef i Malmö, till sonen Emil Sylvegård.

26-årige forwarden tar inte med sig själv eller lillebrorsan Marcus Sylvegård i Växjö, men hyllar sin tidigare tränare och några av motståndarnas största stjärnor.

Var med i Sportbladets managertävling Dream Team för SHL – ta ut din egna femma, plus målvakt och tränare.

Emil Sylvegårds lag i Dream Team.
Foto: Bildbyrån
Emil Sylvegårds lag i Dream Team.

Emil Sylvegård kommenterar sitt lag i Dream Team

Målvakt: Joel Lassinantti, Luleå, 9.500.000 kronor

Emil Sylvegårds kommentar: ”En bra målvakt som var jäkligt bra förra året. Luleå har en stark defensiv och han tar många förstapuckar. En riktigt bra målvakt helt enkelt.”

Back: Marcus Björk, Malmö, 6.500.000 kronor

Emil Sylvegårds kommentar: ”Han har extremt mycket i sig, han har sett jäkligt bra ut på försäsongen och har gjort en del poäng. Håller han i det är han guld värd i ett sådant här lag.”

Back: Adam Ollas Mattsson, Malmö, 4.000.000 kronor

Emil Sylvegårds kommentar: ”Jag tycker att han är otroligt billig, jag tycker att det är en extremt bra spelare och jag är riktigt imponerad av honom. Han gjorde ett bra jobb över i Calgary, men vi hade lyckan att få hem honom till Malmö i år.”

Forward: Victor Ejdsell, Färjestad, 10.500.000 kronor

Emil Sylvegårds kommentar: ”Det är helt klart en bra spelare som gör mycket poäng. Han producerar kontinuerligt och det tycker jag han har visat av det jag sett av försäsongen också.”

Forward: Emil Molin, Malmö, 7.000.000 kronor

Emil Sylvegårds kommentar: ”Han var skadad förra året, men han har otroligt mycket spel inom sig. Han är en bra hockeyspelare helt enkelt – får han vara frisk och fräsch så kommer han att leverera, det är jag säker på.”

Forward: Jakob Forsbacka Karlsson, Växjö, 8.000.000 kronor

Emil Sylvegårds kommentar: ”Det är ju en spelare som spelade lite NHL förra året och som gjorde två mål mot oss när vi mötte dem, han såg ut att kunna bli riktigt farlig under säsongen. Det känns som en spelare som jag vill ha med i ett sådant här lag.”

Tränare: Oskarshamn, 4.500.000 kronor

Emil Sylvegårds kommentar: ”Jag tror att Oskarshamn kommer att plocka poäng och jag känner Håkan Åhlund sedan innan. Han har ett bra spelsystem, han är en bra tränare helt enkelt som kan göra något bra av Oskarshamn. De kommer alltid vara svåra att möta både hemma och borta.”

Summa: 50.000.000 kronor

Publicerad: