Coronakrisen hindrar Leksand att värva

Vill ha toppforward – Abbott prioriteras inte

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Leksand vill ha en toppforward och en offensiv back.

Men coronakrisen hindrar nya värvningar.

– Vissa rekryteringar kommer nog att skjutas lite på framtiden, kanske till och med lite in i säsongen beroende på hur statusen ser ut, säger SHL-klubbens general manager Thomas Johansson till HockeyNews.se.

Det är osäkra tider i hockeyvärlden. Ett av alla lag som påverkas är Leksand som är i behov av förstärkningar men som nu tvingas avvakta med värvningar.

Klubben tar vecka för vecka, och när det ekonomiska läget ljusnar är det framför allt backsidan som Thomas Johansson vill uppgradera.

– Initialt letar vi efter en offensiv back, som kan hjälpa oss både i spelet med pucken och även vara ett bra hot i powerplay. Det är de kvaliteterna vi främst är ute efter, för jag tycker att vi har fler av den andra typen med stabila defensiva pjäser. Vi behöver krydda lite grann med någon som är duktig med pucken, säger han till HockeyNews.se.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

”Finns en skattesituation”

Klubben vill även ha in en toppforward och kanske ännu en spelare. Men en eventuell ny toppforward lär inte stavas Spencer Abbott.

Kanadensaren gjorde 21 poäng (7+14 ) på 33 matcher i fjol. Med det var han lagets näst bästa poängmakare.

Men 32-åringen är ingen prioriterad värvning denna gång.

– Från vår sida får vi avvakta lite grann. Det finns en skattesituation. Helst av allt vill man att spelarna ska vara med från den 1 augusti eller åtminstone i samband med att serien börjar och den möjligheten besitter inte Spencer just nu, säger Johansson.

”Mitt kontrakt är annorlunda”

Spencer Abbott sa följande till Sportbladet i slutet av april:

– Vi pratade tidigare men det är en del som måste ordnas. Mitt kontrakt är lite annorlunda på grund av sexmånaders-grejen och vi försöker väl se om det behöver vara så igen. Men det är definitivt på bordet och jag tar inte bort det därifrån, sa han.

Publicerad:

LÄS VIDARE