”Önskar att vi haft dubbelt så många platser”

Biljetthysteri i Övik

avMats Wennerholm

Publicerad:
Foto: JOHAN LÖF / BILDBYRÅN
Björklöven vann tidigare matchen i höst.

Det är hockeyhysteri inför allsvenska toppmötet mellan Modo och Björklöven.

På tisdagsmorgonen såldes de sista biljetterna till lördagens derby.

– Vi har haft enormt många förfrågningar, framförallt på restaurangplatserna. Man önskar nästan att vi haft dubbelt så många platser, säger pressansvariga Frank Eriksson till ÖA.

Modo har inte kunnat skryta med några några stora publiksiffror hittills den här säsongen. Trots att laget gått bättre äng någonsin  i hockeyallsvenskan sedan nedflyttningen 2016, har säsongens publiksnitt varit pinsamt lågt hittills – låga 2 890 och bara femma i hockeyallsvenskans publikliga.

Men nu verkar hela Ö-vik ha vaknat.

På en gång.

Det hjälper ju att det varit publikfest i Björklöven och Umeå hela säsongen. Nu blir det en ren seriefinal mellan etta Björklöven och tvåa Modo.

Senast det var sådan hysteri inför en match i Ö-vik var inför den sjunde och avgörande kvalmatchen mot Leksand 2016. En dag alla Modo-fans gick hem sorgsna och besvikna från Fjällräven Center, sedan Modo åkt ur SHL.

Tar in över 7000

Men efter tre tunga allsvenska säsonger är hoppet tillbaka. Modo har nio raka segrar och kan ta en tionde i derbyt på lördag.

– Det är helt fantastiskt att det varit så stort intresse. Det märkte vi direkt från första början då vi släppte biljetterna, säger Frank Eriksson.

Foto: ERIK MÅRTENSSON / BILDBYRÅN

Fjällräven Center tar numera in 7049 åskådare och det kommer att koka på läktarna på lördag.

Det handlar om hockeyallsvenskans två i särklass hetaste lag. Två gamla storheter i svensk hockey, som haft många tunga år, men där hoppet om en plats i SHL tänts i höstmörkret.

Lagen har redan mötts en gång den här säsongen, i andra omgången den 23 september. Då vann Björklöven med 3-2 efter en dramatisk match som backen Alexander Deilert avgjorde i sudden. Allt inför en utsåld A3 Arena i Umeå – 5 400 åskådare.

Det är den hittills bästa publiksiffran i hockeyallsvenskan den här säsongen.

Men bara i fyra dagar till. På lördag kommer det att krossas.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM