HV71 vann efter tränarbytet

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN

Serieledarna HV71 har prövats hårt i december – utan att ha spelat en enda match.

Men efter 20 dagars speluppehåll och ett tränarbyte visade man att man fortfarande är bäst i serien när man besegrade Luleå med 4–2.

– Vi är en väldigt målinriktad grupp, det här var en riktig laginsats, säger matchvinnaren Hanna Olsson.

Det har varit turbulenta veckor hos SDHL:s serieledare HV71. Man avslutade november med en ovanlig jätteförlust mot Brynäs, 2–7, innan ett 20 dagar långt speluppehåll väntade.

En vecka in på det klev huvudtränare Lucas Frey av sin post som en följd av en allvarlig ögonskada på träning tidigare under hösten som lett till svår migrän och kraftigt nedsatt syn.

Tufft då att ställas mot topplaget Luleå i omstarten och debuten för nya huvudtränaren Joakim Engström.

Men den utmaningen löste HV71 på bästa sätt. I första perioden stod man för nästan allt chansskapande och fick också dubbel utdelning genom Felizia Wikner-Zienkiewicz och Anna Kjellbin.

Olsson matchhjälte

Luleå skapade nerv i matchen i andra perioden när man lyckades slå hål på HV71:s boxplay för blott tredje gången under hela säsongen genom Johanna Fällman.

Blott 14 sekunder in i tredje perioden kom dock det matchavgörande målet när Hanna Olsson åkte sig fri och kyligt satte 3–1 mellan benen på Sara Grahn i Luleåkassen.

– Vi får till ett väldigt bra uppspel. Jag får en jättebra pass och kommer fri mellan backarna och sen försöker jag bara gå ”five hole” och det funkade, säger Olsson.

Matchen slutade 4–2 sedan Jenni Hiirikoski reducerat i spel sex mot fem innan Anna Borgqvist satte sista målet i tom bur.

”Drivit från start”

Hanna Olsson menar att nya tränaren Joakim Engström egentligen bara fortsätter på den inslagna vägen.

– Vi fortsätter trumma på med vårt spelsystem, vi har drivit det här från start och ”Jocke” har varit med hela vägen så det faller sig naturligt, säger hon.

HV71 leder därmed den haltande SDHL-tabellen med 58 poäng, nio före Djurgården och hela 17 poäng före Luleå på fjärde plats. Nu handlar det om att ha en formtopp i slutspelet.

– Jag tycker vi har en bra balansgång med tuffare och lättare perioder, bra form i slutspelet är det viktigaste, säger Hanna Olsson.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM