Markström hjälte för Canucks – stoppade 36 skott

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Senast Vancouver Canucks vann sju matcher i rad stod det 2013 i almanackan.

I natt, nästan sju år senare, såg de med en 2-1-seger mot New York Rangers till att upprepa den bedriften.

– Vi spelade inte vår bästa hockey hela tiden, men vi höll ihop och slet för varandra och hittade ett sätt att ta en ny stor vinst , säger nyblivne All Star-keepern Jacob Markström.

Det var under de två första veckorna i december 2013 canuckerna senast radade upp en segersvit av samma magnitud som den som just nu får hela den västkanadensiska metropolen att koka.

Då var bröderna Sedin inne i sin ”prime”, Roberto Luongo stod i kassen – och de enda från dåvarande truppen som fortfarande ingår i laget heter Alex Edler och Chris Tanev.

Men som sagt: Med nattens 2-1-triumf – som säkrades när backbjässen Tyler Myers med en och en halv minut kvar dammade in rungande puck bakom Alexandar Georgiev – har även den moderna Canucks-upplagan visat att den är mäktig sådana imponerande prestationer.

– Stort att vi kunde ta två poäng igen. Det innebär att vårt momentum består, säger hjälten Myers till klubbens hemsida.

”Är förstås en stor ära”

Jacob Markström var återigen lysande och stoppade 36 skott – bland annat med en en old school-slajdning på slutet när Rangers tryckte på som värst.

– Ja, ler han, det det var lite desperation där. Såna räddningar ser man inte så ofta längre, men ibland blir det bara som det blir och man får försöka vara atletisk.

– Vi spelade inte vår bästa hockey hela tiden ikväll, men vi höll ihop och slet för varandra och hittade ett sätt att ta en ny stor vinst.

”Markan” har varit förträfflig hela säsongen och belönas i slutet av januari med sitt första All Star-framträdande.

– Det är förstås en stor ära, jag ser verkligen fram emot det, säger han.

Loui Eriksson hade assist på ett av målen i natt.

▪▪▪

Nashville kom tillbaka snabbt efter den tunga förlusten i Winter Classic och slog LA Kings med 4-1 i Staples Center i natt.

Mattias Ekholm bidrog med en assist.

Foto: DARRYL DYCK / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE