Tortorella rasande efter sekunddramat

Gav en ordentlig känga efter nattens match

Av: Felix Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:

John Tortorella är ökänd i NHL för att inte skräda orden.

Efter att hans Columbus Blue Jackets inatt först tappat en 2–0-ledning och sedan även fått se målvakten Joonas Korpisalo bli skadad svämmade bägaren över för ”Torts”.

– Domarna gör inte sitt jäkla jobb och nu förlorar vi både matchen och vår målvakt, dundrade tränaren efter matchen.

Columbus inledde matchen starkast och hade efter första perioden införskaffat sig en tvåmålsledning signerade Riley Nash och Pierre-Luc Dubois.

Men Blackhawks kämpade sig tillbaka och kunde tvinga fram en övertidsperiod efter att Erik Gustafsson plockat fram powerplaybössan sent i tredje.

Och det var domarnas agerande på övertid som Tortorella ställer sig frågande till.

”Startar ett händelseförlopp”

Alldeles i slutet på perioden åkte Chicago på en utvisning för för många spelare på isen, men istället för att stoppa klockan i tid fick den rinna iväg en sekund extra.

En sekund Columbus tränare menar var avgörande.

– Det här startar ett händelseförlopp. Om de hade gjort rätt hade vi inte förlorat vår målvakt och vi hade vunnit matchen.

Istället gick mötet till straffar där Chicago drog det längsta strået, efter att Korpisalo lämnat straffläggningen med en förmodad skada redan efter första skytten.

– Trots all den här förbannade teknologin som ska se till att saker blir rätt blir vi snuvade på grund av att domarnas, ligans, och situationsrummet i Toronto är för envisa, menar Tortorella.

En som dock var glad över utfallet i straffläggningen var svenska Robin Lehner. Svensken tog en mycket efterlängtad seger i ett straffavgörande.

– Vann äntligen på lotteriet, twittrar han.

Ett annat lag som lyckades kravla sig tillbaka i tredje var Islanders.

Gästerna låg länge under borta mot Minnesota men kunde till sist vända och vinna med 3–1 efter att bredden i laget visat upp sig. Ryan Pulock, Matt Martin och Tom Kuhnhackl stod för målskyttet och säkrade segern för Long Island-klubben.

I Minnesota noterades Joel Eriksson Ek för en passningspoäng.

I Boston utmärkte sig hemmalagets Jake Debrusk med något så ovanligt som två powerplaymål – inom loppet av 18 sekunder. Det räckte för att brunbjörnarna skulle vinna nattens match mot Buffalo med 3–2.

I Sabres gjorde Marcus Johansson en assist och Linus Ullmark stoppade 19 av 22 skott.

Foto: Paul Vernon / TT

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!