Klingberg hämndlysten: ”Redan börjat fundera”

avMats Wennerholm

HOCKEY

BRATISLAVA. John Klingberg har aldrig varit så revanschsugen i ett VM.

Men inte mot några på isen.

Utan mot de som blåste upp 1400 ballonger på hans hotellrum som en välkomsthälsning.

– Jag har redan börjat fundera, säger han.

Ja, John Klingberg hade siktat in sig på en skön landning i Bratislava när han satte nyckelkortet i hotelldörren - följd av JImmy Wixtröms kamera som spelar in ”Inside Tre Kronor” under VM.

Men han hade inte räknat med vad som skulle möta honom.

– Jag förstod väl att något skulle hända, men jag trodde aldrig att det skulle vara 1400 ballonger på rummet. Det är klart att det var ett roligt prank, men just då kände jag mig lite less. Jag hade inte sovit så bra på flyget och hade sett fram mot att få duscha efter resan. Nu fick jag vänta en och en halvtimme på att alla ballonger skulle städas ut från rummet. Men en eloge till Oliver.

Ekman Larsson bakom ”pranket”

Det var backkollegan Oliver Ekman Larsson som stod bakom VM:s hittills mest omtalade practical joke.

Vad har du för planer nu?

– Ja, det släpper jag inte nu, men jag har redan börjat funderat lite grann. Vi får se vad jag kommer att hitta på, men det här är svårslaget. Det är det klart värsta jag råkat ut för.

Är du hockeyns svar på Glenn Hysén när det gäller practical jokes?

– Nej, det vet jag inte. Men det är kul. Man ska ha roligt med varandra.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Allvaret sparas till matcherna på isen, där John Klingberg spelar i par med Nashvilles Mattias Ekholm.

– Ja, det känns bra. Vi har spelat ihop tidigare och jag vet vad han är för typ av spelare. Han är jättetrevlig och lätt att ha att göra med. Det är en ära att få spela med honom.

Vad säger du om laget som är här?

– Ja, tre bra målvakter. Där är det världsklass och man får inte glömma Jhonas Enroth som varit med och tagit VM-guld tidigare. Vi har fem backar som varit med innan och resten är också väldigt bra. Hög klass rakt igenom. Och våra forwards tycker jag är underskattade. En bra mix.

”Laget ser väldigt bra ut”

Ja, laget är så bra att John Klingberg inte tvekade en sekund när han läste igenom truppen efter att ha blivit utslagen med sitt Dallas i Stanley Cup-slutspelet.

– Nej, jag tycker det ser väldigt bra ut. Det är en av anledningarna att jag kommer. Du tittar alltid på laget och ser vilka chanser man har att vinna. Då bestämde jag mig direkt.

ARTIKELN HANDLAR OM