Supportrarna vill stämma Trojas ordförande

Foto: CMORE
Trojas ordförande Per Wass.
HOCKEY

Troja-Ljungby portade en supportergrupp för deras tröjor och påstådda fascismkopplingar.

Nu vill den större, tillåtna, supportergruppen Troja Support samla in pengar för att undersöka möjligheten att stämma ordföranden Per Wass för förtal, skriver man i ett uttalande.

Troja-Ljungby straffvann i hemmapremiären mot Karlskoga. Men efteråt pratade alla bara om klubbens agerande när man valde att porta supportergruppen Ultras Ljungby.

Ordföranden förklarade det hela som att man hade fel kläder på sig och att man därför hade kopplingar till fascism.

– Det står för rätt starka budskap, fascism och annat som vi inte vill vara förknippade med, sa Per Wass bland annat till Sportbladet.

Agerandet kritiseras nu stenhårt av klubbens större, tillåtna, fansgruppering Troja Support. I ett öppet brev på sin hemsida skriver man:

”Ja, Trojas ledning gjorde bort sig fullständigt i fredags och man pissade på oss supportrar genom att inte tillåta alla inträde i hallen. Stödet för oss har varit massivt och utan förbehåll från alla håll.
Men, inte nog med det..på det sätt Trojas ordförande sen uttalade sig i direktsändning var fullständigt häpnadsväckande och det finns inget annat ord än skandal!”, skriver man.

”Hoppas alla ställer upp”

Man fortsätter med att meddela att man nu startar en insamling för att bekosta juridisk rådgivning. Supporterföreningen vill pröva om det är juridiskt möjligt att porta åskådare bara baserat på klädsel.

Dessutom vill man undersöka möjligheten att stämma Trojas ordförande Per Wass för grovt förtal.

”Detta med anledning av att han kallade de som tillhör UltrasLjungby för fascister.
Vi hoppas alla ställer upp och bidrar med det man har möjlighet till och står upp för en positiv läktarkultur och mot förnedrande behandling från Trojas ledning”, skriver Troja Supports styrelse.

Experterna tippar hockeyallsvenskan 00:54
ARTIKELN HANDLAR OM