Kroatens succéstart i SHL

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Andra raka.

Och Örebros kroatiska nyförvärv Borna Randulic gör succé.

– Bra på att anpassa mig, säger forwarden.

Två omgångar in i SHL och Örebro har inlett med full pott – premiärseger mot HV71 och nu besegrade de Skellefteå med 4–1 på bortais. Där kroatiske forwarden Borna Randulic bevisar att han var värd att värva från tyska Adler Mannheim.

Tre poäng i premiären följde han upp med att öppna målskyttet. Gästerna fick tidigt numerärt överläge, pucken till Randulic i backposition, och han tryckte in 1–0 på ett tillslag. 28-åringen låg även bakom nästa Örebromål i mittperioden, andraassist när Rodrigo Abols styrde in 2–0 på Stefan Wargs skott.

– Det är en stor förändring att spela i SHL. Jag har varit över hela världen och hela Europa. Jag är bra på att anpassa mig och jag behövde göra det för att klara mig, för jag flyttade hemifrån när jag var 15 år gammal, säger Borna Randulic till C More i periodpausen.

 Borna Randulic.
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
Borna Randulic.

Avgjorde i tom kasse

Kroaten – som även har ett förflutet i NHL, KHL och finländska ligan – har nu gjort tre mål och två assist på två matcher i SHL.

I mittperioden ordnade Linus Öberg 3–0, i boxplay tog han till vara på en kontring och satte pucken i nät via stolpen.

4–1-seger till slut för Örebro, där Jonathan Johnson reducerade för Skellefteå. Slutresultatet fixade Robert Leino i tom kasse.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE