Publikfavoriten överens med SHL-klubben

Joel Lassinantti
Joel Lassinantti

Enligt Sportbladets uppgifter har Joel Lassinantti, 27, gjort sitt val.

Nu återstår bara detaljer innan publikfavoriten är överens om en återkomst till Luleå.

Under flera säsonger har Joel Lassinantti varit en av SHL:s absolut bästa målvakter. Och en av Luleås populäraste spelare. 

Efter flera framgångsrika år i klubben skulle han den här säsongen prova lyckan i KHL.

Första KHL-jobbet grusades då klubben han var överens med, Admiral Vladivostok, drog sig ur ligan på grund av ekonomiska problem.

KHL-drömmen såg ut att rinna ut i sanden, men Lassinantti fick en ny chans då Sotji klev in och erbjöd ett kontrakt. Men tiden vid Svarta Havet blev inte alls som norrbottningen hade tänkt sig. 

Han hamnade snabbt i frysboxen sedan Sotji fått en tung start och klubben värvade en ny målvakt. Det kom tidigt uppgifter om att Lassinantti skulle tvingas lämna, men det dröjde ända till december innan det blev slutgiltigt.

Agenten förnekar

Sedan dess har det spekulerats i var Lassinanttis karriär ska fortsätta – och enligt vad Sportbladet erfar blir det en återkomst till Luleå. Och det ska handla om ett långtidskontrakt,

Fortfarande återstår dock några detaljer men både Lassinantti och Luleå är positivt inställda. Skatteregler gör dock att det dröjer ytterligare tre veckor innan Lassinantti kan vara spelklar.

– Vi för en dialog med Luleå, det är ingen hemlighet, men att vi skulle vara överens stämmer inte, säger Lassinanttis agent Jacob Hedin.

Även Luleås sportchef Ulf Engman sa för några dagar sedan att ingenting är klart.

– Men vi gillar ”Lassi” och för en kontinuerlig dialog med hans agent och vill han till Sverige hoppas vi han vill spela i Luleå.

Med Lassinantti in har Luleå tre målvakter i truppen. David Rautio, 35, och superlöftet Jesper Wallstedt, 18, har bildat målvaktspar under hösten. Enligt Sportbladets uppgifter tittar Luleå i första hand på att hitta en lösning med Rautio, vars kontrakt går ut efter säsongen. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!