NHL

Bomb i NHL – ny klubb efter 14 år

Zdeno Chara dumpas – klar för Washington

Av: 

Andreas Käck

HOCKEY

14 år som lagkapten i Boston Bruins.

Nu lämnar Zdeno Chara – för Washington Capitals.

”Boston har informerat mig om att de vill satsa på sina yngre förmågor”, skriver 43-åringen i ett uttalande.

Den slovakiske backbjässen kom till Boston inför säsongen 2006/07, förärades omedelbart med C:et på bröstet och har varit klubben trogen sedan dess.

Nu har kontraktet gått ut och stjärnans framtid har varit oviss. Förra veckan gick hans agent, Matt Keator, ut och sa att ”20 klubbar hört sig för”, men att huvudspåret var att hitta en lösning med Boston.

Så blir det inte.

”Respekterar det”

I stället har 43-åringen fått beskedet att han inte längre är önskvärd i Boston – och skrivit på för Washington Capitals.

”Jag respekterar Bostons beslut. Tyvärr är min tid som stolt lagkapten för den här klubben över. Jag vill till att börja med tacka de passionerade och lojala fansen, som funnits där i med- och motgång under dessa 14 år. Ni har alltid behandlat mig och min familj med respekt och för det är jag evigt tacksam. Jag vill också tacka alla inom organisationen som sett till att de här 14 åren blivit minnesvärda”, skriver Chara i ett uttalande på Instagram.

Utrymme efter Henkes besked

Washington Capitals låg och pressade mot lönetaket, men fick ekonomiskt utrymme när Henrik Lundqvist, 38, nyligen tillkännagav att han tvingas ta en paus från hockeyn på obestämd tid för att opereras för ett allvarligt hjärtfel.

Nu får Capitals alltså in en annan veteran i laget.

”Nu börjar ett nytt kapitel för mig. Jag vill att människorna i Boston ska veta hur stolt jag har varit över att ha tillhört klubben och hur tacksam jag är för allt stöd jag fått genom alla år. Ett ’tack’ räcker inte för att uttrycka min tacksamhet. Jag kommer alltid vara en ’Bruin’ och kommer för alltid att älska Boston”, skriver Chara.

I Washington får han ett ettårskontrakt värt 795 000 dollar, vilket motsvarar cirka 6,5 miljoner kronor med dagens växelkurs.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Zdeno Chara.
Zdeno Chara.
Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: Det skulle bli så exalterande nu

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Boston Bruins

Washington Capitals